Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-06-19 11:52:00

Horrortorony: Tovább nőtt a halottak száma

A rendőrség szerint elérheti a 79-et a múlt heti londoni tűzvész halálos áldozatainak száma - írja a SkyNews. A vizsgálatot vezető rendőrtiszt hétfői tájékoztatása szerint az adat tartalmazza az eltűntek számát is, a hatóságok feltételezése szerint azonban ők is életüket vesztették a katasztrófában.

Horrortorony: Tovább nőtt a halottak száma
Fotó: Reuters

Nyugat-London egyik 24 emeletes lakóházában múlt szerda éjjel csaptak fel a lángok. Egyes hírek szerint 400-600 ember lakott a Grenfell toronyházban.

Stuart Cundy rendőrparancsnok sajtótájékoztatóján elmondta: a szám még mindig változhat, de már nem olyan jelentős mértékben, mint a korábbi napokban. A parancsnok arról is beszámolt, hogy épségben előkerült öt olyan ember, akiről eddig azt hitték, hogy eltűntek a csaknem teljesen felemésztő tűzvészben.

A vizsgálat irányítója elmondta, hogy 18 sérült van még kórházban, kilencnek az állapota kritikus. Stuart Cundy szerint a 127 lakásos épület átkutatása még hosszú ideig, várhatóan "sok-sok hétig" eltart. A rendőrparancsnok kijelentette: a vizsgálat kiterjed annak megállapítására is, hogy terhel-e "egyéneket vagy intézményeket" bűnügyi felelősség a tűzvész miatt.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További külföldi híreink