Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-06-19 10:38:00

Hoppá: Durva változások jöhetnek a futballban

A labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete (IFAB) radikális változásokat hozó új szabályokat vázolt fel legújabb dokumentumában – számolt be róla a Guardian alapján az nso.hu.

Hoppá: Durva változások jöhetnek a futballban

Az IFAB legújabb munkája, a „Play Fair!” olyan szabálymódosításokat vázolt fel, amelyek gyökeresen megváltoztatnák a mérkőzések menetét – a legfontosabb változás szerint a félidők egyenként 30 percesek lennének. 

A testület szerint a játékvezetőknek szigorúbbnak kell lenniük, meg kell akadályozniuk, hogy a kapusok másodpercekig húzzák a kirúgást, meg kell állítani az órát, amikor a labda elhagyta a játékteret.

„A legtöbb embert idegesíti, hogy egy hagyományos kilencvenperces találkozón kevesebb, mint hatvanpercnyi tiszta játékot látnak

 – olvasható a dokumentumban. – A stratégia megpróbálja csökkenteni az időhúzást és felgyorsítani a játékot.”

A testület rengeteg ötletet vázolt, többek között, hogy a játékvezető a saját órájával együtt a kivetítő óráját is szüneteltetni tudja, illetve a játékos saját magának is passzolhat a szabadrúgás elvégzése gyanánt.

Az új szabályok szerint csak a csapatkapitányok beszélhetnek a játékvezetőkkel. A változtatásokra azonban még nem mostanában kell számítani, az IFAB még sokszor átbeszéli a dokumentumot.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További külföldi híreink