Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-06-19 18:40:00

Az orosz légvédelem célpontnak tekinti a berepülő repülőgépeket és drónokat

Célpontnak fogja tekinteni és kísérni fogja az orosz légvédelem a szíriai nemzetközi koalíció repülőgépeit és drónjait az Eufrátesz folyótól nyugatra, miután egy amerikai vadászgép vasárnap lelőtte a szíriai hadsereg egyik Szu-22-es harci repülőgépét - jelentette be hétfőn Moszkvában az orosz védelmi minisztérium hozzátéve, hogy Moszkva felfüggeszti a Szíria feletti légi koordinációt az Egyesült Államokkal.

Az orosz légvédelem célpontnak tekinti a berepülő repülőgépeket és drónokat

"Azokon a területeken, az Eufrátesztől nyugatra, ahol az orosz légierő harci feladatokat hajt végre, az orosz szárazföldi és légi légvédelem minden légi objektumot, beleértve a nemzetközi koalíció repülőgépeit és drónjait, légi célpontként fog azonosítani és kísérni" - áll az orosz tárca közleményében.   

Ami a légi koordinációt illeti, a megállapodás azt hivatott megelőzni, hogy az Egyesült Államok és Oroszország légiereje véletlenül egymást támadja szíriai manőverei során. Most ezt az összehangolást függesztette fel Moszkva.    

Az Egyesült Államok vasárnap közölte, hogy a szíriai kormánygépet egy koalíciós partnere, a kurd és arab milíciákból álló Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ernyőszervezet védelme érdekében lőtték le. A közlemény szerint a szíriai Szu-22-es vadászbombázó Rakkától délre a koalíció által támogatott erőket bombázta.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink