Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-04-20 20:43:00

Életét vesztette egy orosz őrnagy a szíriai harcokban

Életét vesztette az orosz haditengerészet egyik őrnagya a szíriai harcokban - közölte a Reuters brit hírügynökséggel csütörtökön az orosz főtiszt egy volt bajtársa és egy, az orosz Fekete-tengeri Flottához közel álló személy.

Életét vesztette egy orosz őrnagy a szíriai harcokban

A szíriai harcokban az orosz erők Bassár el-Aszad szíriai elnök szövetségeseként vesznek részt, a szíriai kormányerőket segítik. Az orosz védelmi minisztérium szerint ez idáig mintegy 30 orosz katona vesztette életét a szíriai orosz katonai beavatkozás 2015. szeptemberi kezdete óta.    

A Reuters értesülései szerint viszont a szíriai orosz hivatásos és szerződéses állomány vesztesége ennél magasabb, bár az orosz védelmi tárca tagadja, hogy alábecsülné a halálozási számot.   

"Tüzérségi tűzbe kerültek. Két orosz katonánk és két szíriai katona meghalt" - közölte Vjacseszlav Pavljucsenko, aki korábban az őrnaggyal együtt szolgált.

Elmondta, hogy a támadás még kedden történt. Az orosz őrnagy neve Szergej Bordov, a másik három áldozat nevét Pavljucsenko nem ismeri. Szergej Bordov az egyik legmagasabb rangú orosz tiszt, aki Szíriában életét vesztette.    

Az őrnagy holttestét várhatóan pénteken szállítják katonai egységéhez a krími Szevasztopolba, és előreláthatólag szombaton, szülővárosában, Szimferopolban temetik el.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink