Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-03-20 17:30:00

Újabb orosz katonai támaszpontot állítanak fel Szíriában

Oroszország megegyezett a szíriai kurdokkal katonai támaszpont felállításáról Szíria északkeleti részén, amelyet a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd szervezet tart ellenőrzése alatt - adta hírül hétfőn a kurd milícia szóvivője.

Újabb orosz katonai támaszpontot állítanak fel Szíriában

A megállapodás szerint a bázison az YPG harcosai orosz kiképzést kapnak a terrorizmus elleni harc jegyében. A maga nemében első ilyen megállapodást vasárnap kötötték, és már érkeztek is orosz katonák Afrin tartományba, Dzsandariszba csapatszállító- és páncélozott járművekkel a tervezett támaszpont környékére - áll a szóvivő írott nyilatkozatában.    

A Reuters brit hírügynökség megjegyzi, hogy a megállapodást Törökország valószínűleg nem nézi jó szemmel, mivel Ankara a Népvédelmi Egységekre úgy tekint, mint az általa terrorista szervezetnek bélyegzett Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) részére, és a török-szír határ mentén támadást indított, hogy megakadályozza az YPG további térnyerését.    

Orosz forrásból mindezt egyelőre nem erősítették meg. Dzsandarisz közel van a török határhoz. A települést nemrégiben török tüzérségi támadás érte.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink