Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-03-20 06:12:00

Újabb részletek a párizsi támadóról: Alkoholt és drogot találtak a szervezetében

Alkoholt és kábítószert is találtak a boncoláskor annak a férfinak a szervezetében, aki szombaton rátámadt a párizsi Orly repülőtéren őrködő egyik katonára - jelentette vasárnap este az AFP francia hírügynökség.

Újabb részletek a párizsi támadóról: Alkoholt és drogot találtak a szervezetében
A képen balra a párizsi támadó (Fotó: Twitter)

Literenként 0,93 gramm alkoholt mutattak ki a vérében, s emellett kokain és kannabisz nyomait is megtalálták. Az ügyben eljáró ügyész azt mondta, a férfi azt kiáltotta: meg akar halni Allahért, légpisztolyt nyomott egy járőr fejéhez, és megpróbálta megszerezni a fegyverét, de agyonlőtték.

A 39 éves francia Ziyed Ben Belgacem többszörösen visszaeső bűnöző volt. 2009-ben kábítószer-kereskedelem miatt ítélték el. A hatóságok szerint a börtönben radikalizálódott, szélsőséges muzulmán nézetek befolyása alá került. Édesapja viszont azt mondta: Belgacem nem volt vallásos, nem imádkozott, viszont rendszeresen ivott és füvezett.


kommandósok a repülőtéren (fotó: reuters)Kommandósok a repülőtéren (Fotó: Reuters)


Az Orly reptér ugyan nem Párizs fő reptere amióta megnyitott a Charles de Gaulle, de így is az ország második legnagyobb reptere, évente harminc millió utast szolgál ki. A repülőteret az eset után átvizsgálják, hogy a férfi esetleg nem hagyott-e valahol egy pokolgépet.

A párizsi támadó három támadása


Francois Hollande francia államfő közleményben dicsérte a katonák és a rendőrség bátorságát és határozottságát az incidensben. Az elnök megerősítette, hogy az állam kíméletlenül fellép a terrorizmussal szemben, és megvédi az állampolgárok biztonságát és az ország területét. Kijelentette, hogy hasznosnak bizonyult a Sentinelle nevű hadművelet beindítása, amelynek keretében a Franciaországot érő terrortámadások után a rendőrségen felül mintegy 7500 katona járőrözik rendszeresen szerte az országban az utcákon.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink