Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-02-21 07:20:00

Putyin embereivel tárgyalt Moszkvában a német AfD vezetője

Orosz politikusokkal, köztük Vlagyimir Putyin Egységes Oroszország pártjának képviselőivel tárgyalt Moszkvában a hétvégén Frauke Petry, a kormányzó jobbközép uniópártoktól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) vezetője - tudatta hétfőn a politikus hivatala.

Putyin embereivel tárgyalt Moszkvában a német AfD vezetője

Petryt a moszkvai önkormányzat hívta meg Oroszországba, és a 16 német szövetségi tartománnyal való "együttműködésről" tárgyalt. A jobboldali pártvezér emellett találkozott az Állami Duma elnökével, az Európai Unióból Ukrajna függetlenségének és területi épségének megsértése miatt kitiltott Vjacseszláv Vologyinnal, és Pjotr Tolsztojjal, Vologyin helyettesével is.

Petry hivatala nem reagált az AP amerikai hírügynökség megkeresésére, hogy ki fizette a pártvezér utazását, és miről esett szó a Vologyinnal és helyettesével folytatott megbeszéléseken. Az orosz képviselőház azt közölte, hogy pártközi együttműködésről és az ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatokról tárgyaltak, s az egyeztetéseken részt vett az ultranacionalista Liberális Demokrata Párt két politikusa, Vlagyimir Zsirinovszkij és Leonyid Szluckij is, akik egyébként szintén nem léphetnek be az Európai Unióba.

Vezető német politikusok a közelmúltban többször adtak hangot aggodalmuknak amiatt, hogy félő, Oroszország megpróbálja befolyásolni az őszi általános választás eredményét. Az AfD népszerűségét a közvélemény-kutatások 10 százalék körülire becsülik.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További külföldi híreink