Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-01-12 08:31:00

Gyermek-horror Angliában: 15 éves lányt gyanúsítanak 7 éves társa megölésével

Szerdán állt bíróság elé az a 15 éves lány, akit egy 7 éves társa, az észak angliai York városban élő Katie Rough meggyilkolásával vádolnak. Az eset sokkolta a briteket, még a parlamentben is részvétüket fejezték ki a politikusok a család iránt.

Gyermek-horror Angliában: 15 éves lányt gyanúsítanak 7 éves társa megölésével

A hatóságok által meg nem nevezett gyanúsítottat gyilkossággal és fegyverrel való visszaéléssel vádolja a North Yorkshire-i rendőrség. Az áldozatról nyilvánosságra hoztak egy fényképet, amelyen Katie tenyerét összecsapva egy világoskék iskolai egyenruhában mosolyog.

A kiskorú gyanúsított nyolc perces meghallgatása után a York Városi Bíróság elrendelte a lány előzetes letartóztatását, hogy pénteken garantált legyen a megjelenése a súlyos bűncselekményeket tárgyaló Leeds-i Törvényszék előtt.
 
Családi dráma
 
A hét éves Katie Rough-t kedden találták meg egy külvárosi fasorban, súlyos, szúrt sebekkel, amelyekbe a kórházban bele is halt. A helyiek állítása szerint az iskolás lányt kétszer szúrták meg. Szemtanúk megrázó beszámolót adtak arról, ahogy Katie szülei, a 38 éves Alison Rough és új férje a 34 éves Paul elszörnyedve nézték a helyszínen a lányuk életéért folyó küzdelmet. A szülők két hete házasodtak össze, és az esküvőn Katie volt az egyik koszorúslány.
 
A rendőrség ma lezárta a területet, és egy fehér sátrat állítottak fel ott, ahol a gyermeket megtalálták. A környéket virágok és búcsúkártyák borítják, amelyeket a felzaklatott, síró gyászolók vittek a helyszínre. Az angol parlamentben az ellenzék vezetője, Jeremy Corbyn részvétét fejezte ki Katie családja iránt, akihez Theresa May miniszterelnök is csatlakozott.
 
atv.hu / Mail Online

További külföldi híreink