Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-01-11 20:47:00

Újabb gyanúsítottakat vettek őrizetbe a párizsi terrortámadás kapcsán

Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a belga hatóságok a 2015. november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben - közölte a szövetségi ügyészség szerdán.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a gyanúsítottakat egy brüsszeli házkutatás során vették őrizetbe, előzetes letartóztatásukról hamarosan dönteni fog a bíróság. Az ügyészség nem közölt további információkat a nyomozás érdekeire tekintettel.

A La Derniére Heure című napilap értesülései szerint

a gyanúsítottak logisztikai támogatást nyújtottak a márciusban Brüsszelben öngyilkos robbantásokat elkövető el-Bakraoui fivéreknek, névtelenséget kérő források arról számoltak be, hogy üzeneteket közvetítettek az érintett terrorsejthez tartozó dzsihadisták között.

Tavaly március 22-én a belga fővárosban, a Zaventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, 32 ember halálát okozva. 2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130-an vesztették életüket. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a merényleteket kitervelők és elkövetők csoportjai között. Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink