Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2017-01-05 07:36:00

Politikai pályára léphet Mark Zuckerberg, a Facebook atyja

A közösségi oldal kitalálója személyes kihívásnak tekinti, hogy idén minden államot meglátogasson és emberekkel találkozzon. Ez a legújabb lépés Zuckerbergtől, amely azt jelzi, hogy politikai pályára léphet.

Politikai pályára léphet Mark Zuckerberg, a Facebook atyja
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg szerdán egy Facebook-posztban írt arról, hogy minden évben célokat tűz ki maga elé, hogy új dolgokat tanuljon. Az előző évben például lefutott 365 mérföldet, elolvasott 25 könyvet és megtanulta a mandarin nyelvet.

Ebben az évben végig akar látogatni minden államot az USA-ban, hogy emberekkel találkozzon. Már mintegy 20 államban járt, ami azt jelenti, hogy az év végéig körülbelül 30 államot kell még beutaznia.

„A viharos tavalyi év után, azt remélem, hogy több emberrel beszélhetek ez életmódjukról, arról, hogy hogyan dolgoznak, és hogy mit gondolnak a jövőjükről” – írta egy Facebook-bejegyzésben, amelyben bejelentette a tervét.

A Facebook atyja a posztban kifejti, hogy a technológiai fejlődés a globalizáció évtizedek óta hozzájárul ahhoz, hogy az emberek produktívabbak legyenek és kapcsolatba kerüljenek egymással. Szerinte ennek számos előnye van, ugyanakkor sokak számára kihívást jelent.

„Ez vezetett ahhoz is, hogy minden korábbinál jobban érezzem a megosztottságot. Meg kell találnunk a módját, hogy ez a ’játék’ mindenki számára egyaránt működjön” – fogalmazott.

A Facebook-vezér hozzátette: az a munkája, hogy összekapcsolja a világot, és mindenkinek hangot adjon.

Irány a politika?

Zuckerberg a posztjában elárulta, hogy feleségével Priscilla Channel utazna szerte az országban, Facebook-irodákat látogatnának, tanárokkal és tudósokkal találkoznának, valamint kisvárosokban és egyetemeken időznének.

„Már nagyon várom ezt a kihívást, és remélem, hogy ott találkozunk!” – üzente a már most 1,79 milliárd tagot számláló Facebook-közösségnek.

priscilla chanPriscilla Chan
A Guardian szerint ez a legújabb lépés, amely azt jelzi, hogy Zuckerbergnek politikai ambíciói vannak. December elején egy tavasszal beadott csoportos per lezáratlan bírósági beadványából kiderült,

Zuckerberg és két vezetőségi tag megvitatta, hogy a vezérigazgató hogyan folytathat politikai karriert, miközben továbbra is a Facebookot irányítja.

Marc Andreessen kockázati elemző – a cég legjelentősebb befektetőinek egyike – márciusban azt írta Zuckerbergnek: az a legfontosabb kérdés, hogy hogyan vitelezhető ki meg a politikai szerepbe lépés a részvényesek kiborítása nélkül.

Már nem ateista

További érdekesség, hogy karácsonykor a Facebook vezérigazgatójáról kiderült, hogy már nem ateista – ami a Pew Research Center kutatóintézet szerint az elnökjelöltek egyik legfontosabb kötelessége.

Zuckerberg egy jókedvű bejegyzésben azt írta: „boldog karácsonyt és boldog hannukát Priscillától, Maxtól, Beasttől és tőlem” – a feleségére, lányára és a kutyájára utalva.

Egy kommentelő meg is kérdezte: „te nem ateista vagy?” – amire azt válaszolta: „Nem. zsidóként nevelkedtem aztán olyan időszakon mentem keresztül, ahol megkérdőjeleztem a dolgokat, de most úgy gondolom, hogy a vallás nagyon fontos.”

atv.hu / The Guardian

Ajánlom

További külföldi híreink