Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-11-09 15:21:00

Fordulat: Mégis Hillary Clinton szerezte a több szavazatot

Sokáig úgy tűnt, hogy Donald Trump nem csak az elektorok számában, hanem az országos szinten beérkezett összes szavazat tekintetében is felülmúlja demokrata riválisát. Most azonban fordult a kocka, jelen állás szerint Hillary Clintonra 150 ezerrel több választópolgár voksolt.

Fordulat: Mégis Hillary Clinton szerezte a több szavazatot

Donald Trump jelen állás szerint a szavazatok 92 százalékos feldolgozottságánál 59,082,799 voksot tudott begyűjteni, míg Hillary Clinton pedig 59,236,903-at. Ez persze nem boldogítja a demokrata jelöltet, mert az Egyesült Államok elnki posztjáért való harcot az elektorokért vívott harc dönti el, amiben már a milliárdos üzletember minden kétséget kizáróan diadalmaskodott. 

Az országosab beérkezett szavazatok feldolgozottságának korábbi fázisában volt olyan pillanat, amikor 2-3 millió szavazattal is vezetett a republikánusok fenegyereke, az utolsó voksok megszámlálásával azonban megfordul a tendencia és Clinton vezet.


Create bar charts

Egy-két billegő államban még számolják a szavazatokat, de Donald Trumpnak már így is sikerült összegyűjtenie 289 elektort, amivel jócskán túlszárnyalta a győzelemhez szükséges 270-es határt. Ha nem változik nagyon az állás, akkor Michigant is megnyerheti az Egyesült Államok 45. elnöke. New Hampshire-ben és Minnesotában Clinton áll jobban, ami további 14 elektort jelent számára. 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók