Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-11-09 07:40:00

Eldőlt: Donald Trump az Egyesült Államok következő elnöke

Hatalmas meglepetésként, a közvélemény-kutatók előrejelzéseire rácáfolva a republikánus elnökjelölt nyerte meg az amerikai elnökválasztást. Donald Trump egy sor olyan billegő államban nyert, ahol korábban a demokraták győzelmét vetítették előre.

Eldőlt: Donald Trump az Egyesült Államok következő elnöke

A felmérések és az exit poll adatok is azt jelezték, hogy Hillary Clinton szoros küzdelemben felülmúlja durva kijelentéseiről elhíresült republikánus ellenfelét. A hajnali órákban azonban bombameglepetésként tapasztalták az elemzők, hogy a legfontosabb csatatérállamokban Trump tartós előnyre tett szert. 

fotó: twitterFotó: Twitter

Az AP híradása szerint egy sor csatatér állam után Pennsylvaniát is megnyerte a milliárdos üzletember, így a megszerzett 20 elektorral már biztossá vált, Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A milliárdos üzletembert jövő év elején iktatják be hivatalába.

Miért lát mindenhol más számot? 

A különböző híroldalak eltérő időben ítélik oda a különböző államok elektorait a várhatóan győztes jelöltnek. Jelen esetben a Fox News már Wisconsint már beszínezte pirosnak, amit a CNN még nem. Ez további 10 elektort jelent a milliárdos üzletembernek. 

A RealClearPolitics elemző portál szerint Donald Trump oldalán jelenleg 277 elektor áll.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink