Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-11-04 08:15:00

Assange ismét robbantott: "Ugyanazok pénzelik Clintont, akik az Iszlám Államot"

Úgy tűnik a Wikileaks teljes elánnal beleszállt Trump oldalán az amerikai elnökválasztásba, Julian Assange az RT publikált interjújában most azt szellőztette meg, hogy ugyanazok pénzelik a Clinton Alapítványt, mint akik az Iszlám Államot.

Assange ismét robbantott: "Ugyanazok pénzelik Clintont, akik az Iszlám Államot"

A rendszeresen szivárogtatott Podesta-emailek után most egy exluzív interjúval sokkolta az amerikai választókat Julian Assange, a Wikileaks alapítója. A Ruptly-nak adott interjújában a körözött férfi azt állította, hogy a demokrata elnökjelölt félrevezeti az amerikai választókat az Iszlám Állam hátterével kapcsolatban. 

A legfontosabb email

2014-ben Hillary Clinton azt sürgette John Podestánál, Barack Obama tanácsadójánál, hogy helyezzenek nyomást Katarra és Szaúd-Arábiára, "akik pénzügyi és logisztikai támogatást nyújtanak az Iszlám Államnak és más radikális szunnita csoportoknak". 

"Szerintem az egész gyűjteményben ez a legfontosabb email"

- fogalmazott Assange, akinek a honlapján rendszeresen publikálják a feltört email-rendszer üzeneteit. 

"Minden komoly elemző tudja, hogy még az Egyesült Államok kormánya is elnézi, hogy néhány szaúdi személy támogatja és pénzeli az Iszlám Államot, de az eddigi feltételezések mindig olyan lázongó hercegekre vonatkoztak, akik az olajból származó pénzüket arra költötték, amire a kormány nem akarta. Ebből az emailből viszont az derül ki, hogy a szaúdi kormány és a katari kormány közvetlenül finanszírozza a terrorszervezetet" - fogalmazott.

Növekvő fegyvereladások

A London ecuadori nagykövetségén forgatott 25 perces beszélgetés promós anyagában egy rövid leiratot is közöltek az interjúból: 

Kérdező: A szaúdiak, katariak, marokkóiak és bahreiniek, de főleg az első kettő támogatást nyújtott a Clinton Alapítványnak, miközben Hillary Clinton volt a külügyminiszter és a minisztérium nagymértékú fegyverállományt adott el zömében Szaúd Arábiának. 

Assange: Az emailekből az derül ki, hogy a Clinton éra alatt, a világ legnagyobb fegyvereladásait produkálták a szaúdiakkal több mint 80 milliárd dollár értékben. A hivatali ideje alatt a fegyverexport az Egyesült Államokból megduplázódott. 

Kérdező: Lehet azt mondani, hogy az Iszlám Állam nevezetű dzsihadista csoport a pénzének a nagy részét azoktól az emberektől szerezte, akik a Clinton Alapítványt pénzelték?

Assange: Igen.

Trumpot nem engedik nyerni

A Wikileaks alapítóját arról is kérdezték, hogy mit gondol Trump választási esélyeiről. "Az én meglátásom szerint Trumpot nem engedik nyerni. Miért mondom ezt? Mert nincs mögötte szervezet. Trump mögött nincs egy hálózat, talán csak az evangéliumiak, ha őket lehet ennek nevezni" - mondta.

"A bankok, a titkosszolgálatok, fegyvercégek, külföldi tőke mind Clinton mögött egyesült. És a média is. A médiatulajdonosok és maguk az újságírók is."

atv.hu / RT

Ajánlom

További külföldi híreink