Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-09-29 15:32:00

Tizenkilenc holttestet találtak egy dél-kínai faluban, őrizetbe vettek egy férfit

Tizenkilenc embert holttestét fedezték fel csütörtökön a dél-kínai Jünnan tartomány egyik falujában. A hatóságok 200 kilométerre a falutól őrizetbe vettek egy férfit az áldozatok meggyilkolásának gyanújával - jelentette a kínai állami média.

Tizenkilenc holttestet találtak egy dél-kínai faluban, őrizetbe vettek egy férfit

A hatóságok csütörtök reggel kaptak arról bejelentést, hogy holtan találtak két idős embert a tartományi székhelytől, Kunmingtól mintegy 200 kilométerre északra fekvő, Jema nevű településen. A rendőrség a kiérkezése után azonban rövid időn belül további holtesteket fedezett fel.   

A hatóságok Kunmingban őrizetbe vették a 27 éves Jang Csingpej jemai lakost, akit a tizenkilenc áldozat meggyilkolásával gyanúsítanak.   

Egyelőre nem tisztázott, hogyan követték el a gyilkosságokat, illetve mi volt az indíték. Az áldozatok egymás közelében laktak, hat család tagjai voltak.    

Helyi beszámolók szerint az indíték az lehetett, hogy Jang jelentős szerencsejáték-tartozást halmozott fel, és nem adtak neki többé kölcsön. Egyes állítások szerint az összes áldozat Jang rokona volt.   

A South China Morning Post című hongkongi lap szerint a tizenkilenc áldozat közül négy kiskorú volt. A helyi közbiztonsági hivatal közleménye szerint tizenegy férfi és nyolc nő áldozata van a feltételezett bűncselekménynek, a legfiatalabb három-, a legidősebb hetvenkét éves volt.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink