Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-08-29 17:15:00

Több mint 100 diákot vettek őrizetbe egy Korán-iskolában

Százhat afgán diákot vett őrizetbe a pakisztáni rendőrség egy kvettai Korán-iskolában - közölték hétfőn pakisztáni vezetők.

Több mint 100 diákot vettek őrizetbe egy Korán-iskolában

A diákokat szombaton vették őrizetbe.

A 4 és 18 év közötti tanulóknak nem volt pakisztáni tartózkodási engedélyük, így visszatoloncolják őket Afganisztánba - közölte Nadím Huszein rendőrtiszt.

"Bezártuk a medreszét, mert nem volt hivatalosan bejegyezve" - tette hozzá. Akbar Harifal, az északnyugat-pakisztáni Beludzsisztán belügyminisztere - ennek a kormányzóságnak a székhelye Kvetta -, megerősítette az őrizetbe vételeket.   

Pakisztán a szélsőségesség elleni akcióterv keretében azután kezdett a területén működő 13 ezer medresze vagy más néven Korán-iskola ellenőrzésébe, hogy elszenvedte történelmének legsúlyosabb merényletét. 2014 decemberében Pesavarban tálibok megrohamoztak egy iskolát, a mészárlásnak több mint 150 halálos áldozata volt.  

A Korán-iskolák gyermekek százezreinek nyújtanak alapszintű oktatást, de a tananyag ellenőrzése híján a medreszékben gyakran terjesztenek terrorista tanokat.   

Egyelőre semmi olyan adatot nem közöltek, amely alapján a szombaton bezárt iskolát kapcsolatba lehetne hozni szélsőséges csoportokkal vagy akciókkal.   

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink