Nagyvilág

Brutális földrengés rázta meg Olaszországot, halottak

Amit eddig tudni lehet a földrengésről
augusztus. 24. szerda 20:11

Renzi: legkevesebb 120 ember vesztette életét
augusztus. 24. szerda 19:32

Legkevesebb 120 ember vesztette életét az olaszországi földrengésben - közölte szerda este Matteo Renzi olasz kormányfő. Majd hozzátette, 368-an megsérültek, és több százan eltűntek a Közép-Olaszországot szerda hajnalban ért földrengésben.


Fotó: Reuters

Kövér László is részvétét fejezte ki a tragédia miatt
augusztus. 24. szerda 17:02

Kövér László, az Országgyűlés elnöke olasz politikusoknak küldött levelében részvétét fejezte ki az Olaszország középső részét megrázó hajnali földrengés miatt szerdán. A házelnök Laura Boldrininek, az olasz képviselőház elnökének és Pietro Grassónak, a szenátus elnökének címzett leveleit az Országgyűlés Sajtóirodája juttatta el az MTI-hez.

Kövér László azt írta, hogy mély megdöbbenéssel értesült az Amatrice környékét sújtó földrengésekről, amelyek "több tucat halálos áldozatot és sérültet követeltek, valamint súlyos gazdasági károkat is okoztak". "A magyar Országgyűlés valamennyi tagja és a magam nevében őszinte részvétünket fejezem ki a baráti olasz népet ért súlyos csapás miatt" - írta, hozzátéve: biztos abban, hogy a hatóságok és az önkéntesek erőfeszítései hatékony segítséget nyújtanak a bajbajutottaknak, és mérséklik a borzasztó természeti csapás következményeit. Kövér László legmélyebb együttérzéséről és szolidaritásáról biztosította a politikusokat, és arra kérte őket, hogy továbbítsák ezt az áldozatok hozzátartozóinak és a katasztrófa sérültjeinek.

Áder János részvétét fejezte ki
augusztus. 24. szerda 17:01

Részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök az olaszországi földrengésben elhunyt áldozatok családtagjainak Sergio Mattarellának, az Olasz Köztársaság elnökének küldött táviratában - tudatta a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatósága szerdán az MTI-vel.

A köztársasági elnök a dokumentumban azt írta, "mély megrendüléssel" értesült "a számos emberéletet követelő és nagy károkat okozó földrengésről". Az államfő őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok rokonainak és együttérzését mindazoknak, akik "a természeti katasztrófa következtében elvesztették otthonukat". "Ezen a szomorú napon lélekben mi is ott állunk a baráti Olaszország népe mellett" - írta Áder János. A távirat szerint a köztársasági elnök reméli, hogy rövidesen megkezdődhetnek a helyreállítási munkálatok, és bízik abban, hogy "Lazio és Umbria tartományok lakói a súlyos csapás elmúltával immár nyugalomban folytathatják életüket".

Már 73 halott van
augusztus. 24. szerda 16:31

Hetvenháromra emelkedett a szerda hajnalban Olaszország középső részét megrázó, erős földrengés halálos áldozatainak száma - jelentette az ANSA olasz hírügynökség az olasz polgári védelem adataira hivatkozva.

Földrengés Olaszországban - térkép
augusztus. 24. szerda 16:24

Forrás: MTI

Több mint félszázra emelkedett a halottak száma
augusztus. 24. szerda 14:54

Az olasz katasztrófavédelem legfrissebb jelentése szerint legkevesebb 63-an vesztették életüket, sok embert pedig még mindig keresnek a mentőcsapatok.

Tovább emelkedhett az áldozatok száma
augusztus. 24. szerda 13:06

 Immacolata Postiglione, az olasz polgári védelem egyik osztályvezetője a halálos áldozatok számára utalva hozzátette, hogy továbbra is sokan vannak a romok alatt, és magas az eltűntek száma is, "tehát sajnálatos módon ez a szám tovább emelkedhet".

37-re emelkedett az áldozatok száma
augusztus. 24. szerda 11:46

Sajnos még mindig emelkedik a halottak száma. Egy hatósági szóvivő most arról számolt be, hogy már 37 halálos áldozata van az olaszországi földrengésnek.

Mentik az embereket a romok alól - felvétel
augusztus. 24. szerda 10:26