Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-07-02 18:44:00

Email-botrány: Kihallgatták Hillary Clintont

A demokrata elnökjelöltet a hosszú hónapok óta húzódó email-botránya miatt hallgatta meg az FBI - írja a BBC.

Email-botrány: Kihallgatták Hillary Clintont

Az FBI szombaton három és fél órán keresztül hallgatta ki Hillary Clintont, a demokraták várható elnökjelöltjét az FBI washingtoni központjában az egész kampányt végigkísérő e-mail-botránya ügyében.

Hillary Clinton kampányának szóvivője szerint a elnökjelölt önként vállalta a kihallgatást.


"Hillary Clintonnak megelégedésére szolgált, hogy lehetőséget kapott segíteni az Igazságügyi Minisztériumnak az ügy lezárásához. A nyomozás folyamatának tiszteletben tartása végett nem kíván többet mondani" - közölte Nick Merrill.

A volt first lady ellen hosszú ideje folyik a nyomozás, mert külügyminiszterként hivatalos ügyekben sem a hivatal biztonságos szervereit használta, hanem saját, személyes e-mail-fiókját.

A kihallgatásra azt követően került sor, hogy pénteken Loretta Lynch igazságügyi miniszter a coloradói Aspenben rendezett konferencián bejelentette: a bűnügyi vizsgálat lezárása után elfogadja és tiszteletben tartja az FBI és az ügyészek ajánlásait, bármit tartalmazzanak is azok.

Hillary Clinton 2013-ban megvált a külügyminisztériumtól, hogy előkészítse elnökjelöltségi kampányát. Az e-maielk botránya elemzők szerint komoly fejfájást okozhat Hillary Clintonnak. A Fox televízió pár héttel ezelőtt készíttetett közvéleménykutatása szerint a megkérdezettek hatvan százaléka úgy gondolja, hogy Clinton hazudik, és csak 27 százalékuk véli őszintének a demokraták várható elnökjelöltjét.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink