Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-04-28 18:29:00

Elfogták a szilveszteri kölni zaklatások egyik fő felelősét

Svájcban elfogtak egy 19 éves férfit, akiről feltételezik, hogy ő volt a nők szilveszteri kölni zaklatásának egyik fő felelőse - jelentette be csütörtökön a német rendőrség.

Elfogták a szilveszteri kölni zaklatások egyik fő felelősét

A gyanúsítottat egy 24 éves másik férfival együtt Kreuzlingen észak-svájci városban vették őrizetbe.

A két férfi közvetlenül a határ másik oldalán fekvő németországi Konstanzban egy bevásárlóközpontban fosztogatott, de az éjjeli őr ezt észrevette, és a nyomukba eredt. Amikor gyalog átlépték a svájci  határt, az őr értesítette az ottani rendőrséget, amely elfogta a tetteseket - közölte a konstanzi rendőrség.

A két férfi nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok.

A fiatalabb ellen európai körözést adott ki a kölni ügyészség. Kreuzlingenben úgy döntöttek, hogy a körözött fiatalt kiadják Németországnak.

Kölnben a rendőrség  több mint 1500 bűncselekményről szerzett tudomást, amelyet  szilveszter éjszakáján követtek el. Ezek között nagyon sok szexuális zaklatás és lopás volt. Hasonló esetek történtek más német városokban is. Összesen mintegy 120 elkövetőt gyanúsítottak meg. Közülük eddig csak hármat ítéltek el tolvajlásért. Zaklatási ügyben egy per indult Düsseldorfban, április 11-én egy marokkói állampolgár ellen.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink