Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-04-17 14:30:00

Róháni: Irán megvéd "a terrorizmustól és Izraeltől"

Irán megvédi a muzulmán országokat a terrorizmussal és Izraellel szemben - jelentette ki vasárnap Haszan Róháni iráni elnök a hadsereg napjának alkalmából rendezett katonai parádén.

Róháni: Irán megvéd "a terrorizmustól és Izraeltől"
Haszan Róháni

A perzsa állam veszély esetén védelmet nyújt a muzulmán országoknak a terrorizmussal és a cionizmussal szemben - mondta Róháni, és hozzátette, hogy csak akkor, ha az adott országok kérik a segítséget.
    
A páncélkocsik és rövid hatótávolságú rakéták mellett az Oroszországtól nemrég vásárolt Sz-300-as légvédelmi rakétarendszereket felvonultató eseményen az iráni államfő hangsúlyozta:

Irán katonai ereje a védelmet és az elrettentést szolgálja, nem jelent fenyegetést az ország szomszédjaira.   

Az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) élesen bírálta Iránt éves tanácskozásának pénteki zárónapján: az iszlám világ vezetői azzal vádolták Teheránt, hogy továbbra is támogatja a terrorizmust, és beavatkozik a közel-keleti térség országainak ügyeibe.
    

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának tiltó határozatainak ellenére a perzsa állam folytatja - szakértők szerint atomtöltet hordozására alkalmas - ballisztikus rakétáinak kísérleti kilövéseit.

Teherán következetesen azt állítja, hogy a rakétatesztek védelmi célokat szolgálnak.
    
Irán két közel-keleti fegyveres konfliktusban is érintett: a jemeni polgárháborúban a síita húszi lázadókat, míg Szíriában Bassár el-Aszad elnök hadseregét támogatja.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További külföldi híreink