Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-28 21:31:00

Lövöldözés Washingtonban, lezárták a Fehér Ház környékét is

Lövések dördültek el hétfő délután az amerikai kongresszus épületegyüttesénél, a látogatóközpontban, a környéket lezárták - jelentették a hírügynökségek.

Az első hírek még arról szóltak, hogy egy rendőr könnyebben megsebesült, de a legújabb információk szerint egy biztonsági őrt és egy járókelőt ért találat. A lövöldözőt elfogták. A biztonság okáért lezárták a közeli Fehér Házat is. Részletek egyelőre nem ismeretesek, a biztonsági illetékesek nem válaszoltak az újságírók kérdéseire - írja a CNN.

A látogatókat és a környéken sétálókat azonnal fedezékbe menekítették, a törvényhozás épületében - a húsvéti ünnep miatt - nem tartózkodtak képviselők és szenátorok. Azt kérték a kongresszusi épületben tartózokdóktól, hogy zárjanak be minden ablakot, húzódjanak biztonságos helyre, és ne akarják elhagyni az irodájukat.


Alice Kim, a washingtoni városi rendőrség szóvivője hangsúlyozta, hogy nem terrortámadás történt.

Úgy tudni, a támadó beérve a látogatóközpontba, áthaladt a biztonsági kapun, ami szirénázni kezdett. Erre válaszul azonnal előkapta fegyverét és lövöldözni kezdett. Ekkor sebesíthette meg a civil hölgyet és a biztonsági őrt, akiben volt annyi lélekjelenlét, hogy saját fegyverével még rá tudott lőni a fegyveres férfira, aki összeesett. Könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. 

Az ABC News tudni véli, hogy a támadó a Tennessee államból származó, 50 éves Larry R. Dawson. Az indíték azonban egyelőre ismeretlen. A hatóságok úgy vélik, hogy ugyanarról a férfiről van szó, aki tavaly októberben berontott a Kongresszusba, és azt kiáltotta, ő "Isten prófétája."

atv.hu

További külföldi híreink