Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-25 10:10:00

Horror, miket operáltak ki a brüsszeli áldozatokból - képek

Véres fémrepeszeket, egész csavarokat szedtek ki a 31 halálos áldozatot követelő brüsszeli merényletek sebesültjeiből a belga orvosok.

Horror, miket operáltak ki a brüsszeli áldozatokból - képek

Megroncsolódott fémszilánkok szaggatták át a brüsszeli Zaventem repülőtéren várakozó utasok bőrét, miután három merénylő működésbe hozott két piszkos bombát a zsúfolt helyiségben. 

A belga doktorok most a sajtónak is megmutatták azokat a repeszdarabokat, amelyeket a túlélők testéből operáltak ki a műtősök. 

A kórházakban fekvő sebesülteket a belga király és királynő, Fülöp és Matilda is meglátogatta, akiknek szintén megmutatták a durva fémtárgyakat. 

A brüsszeli terrortámadásokban összesen 31 ember vesztette életét és további 270 ember megsebesült a belga hatóságok által közölt adatok szerint. Sokan közülük még gyermekek voltak, többen elvesztették a végtagjaikat. 

Megrázó képek érkeztek egy antwerpeni kórházból is, ahová 43 súlyos sebesültet szálítottak. Nem sokkal a támadások után például egy röntgenfelvételt készítettek az egyik sebesültről, akinek a mellkasában egy egész csavar látható. 

Egy sebesült fiatal lány így nyilatkozott a robbantásról: "Egyszer csak óriási zajt hallottam. Azt hittem, vége a világnak. Lezuhantam a földre, mindenütt romok voltak. Minden szürke volt. Felálltam és kimentem... amilyen gyorsan csak lehetett. Aztán megláttam magamat a tükörben, a fél oldalam le volt égve... Az égési sérülések fájtak a legjobban."

atv.hu / Mirror

További külföldi híreink