Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-24 20:28:00

Felgyújtották Trumpot az Iszlám Állam legújabb beteg videójában

Az Iszlám Állam legújabb videójában vállalják a felelősséget a 31 halálos áldozatot követelő brüsszeli terrortámadásokért. A felvételeken Donald Trump napokban adott interjúja is látható, amelyben a belga fővárosban történt merényletsorozatról fejti ki a véleményét.

Felgyújtották Trumpot az Iszlám Állam legújabb beteg videójában

A professzionális módon megvágott 9 perces videónak, amely ugyanabban a stílusban és designban készült, mint a terrorszervezet eddigi propaganda alkotásai, az "Iszlám számüzetés és a brüsszeli támadások" címet adták. A hitelesnek minősített felvételeken egyértelmű bizonyítékok láthatóak, amelyek összekötik a párizsi vérfürdőt a brüsszeli "horrorshowval".

A közösségi oldalakra kikerülő videóban látható Donald Trumpnak az interjúja, amelyben úgy fogalmaz: "Brüsszel az egyik legnagyszerűbb város votl, 20 évvel ezelőtt a világ leggyönyörűbb városai közé tartozott, minden csodálatos volt és biztonságos. Most horrorshowvá változott, igazi horrorshowvá."

A halálszekta filmkészítői a lángok mögébemontázsolt Trump-nyilatkozat alatt egy zenét játszanak be, amelyben folyamatosan ismétlik a következő sorokat: "Keljetek fel testvérek, hirdessétek ki a győzelmet, előre a dzsihádra!"

Ezután arab nyelven részletezik a dzsihád elvárásait, mely szerint a szent háborút Allah akaratából kell megvívni a hitetlenek ellen. Az Iszlám Állam szerint a keresztesekhez tartozó belgák is bombázzák az iraki muszlimokat, köztük gyerekeket, nőket és öregeket, lerombolva iskolákat és mecseteket. A terrorszervezet ezért jöna  dzsihadisták haragja európára és Brüsszelre is. 

atv.hu / DailyMail

További külföldi híreink