Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-23 06:47:00

Brüsszeli terror: Elfogtak 6 embert - frissül

Folyamatosan frissülő hírek!

A belga hatóságok azonosították a keddi brüsszeli repülőtéri öngyilkos merényletek elkövetőit: a rendőrség által el-Bakraoui néven ismert két fivérről van szó. Korábban arról is írtak, hogy elfogták Najim Laachraouit, a harmadik terroristát, ez az információ azonban hamisnak bizonyult. A keddi támadássorozatban, amelyet a Zaventem reptéren és a Maelbeek metrómegállóban követtek el, eddig legalább 34 ember meghalt és 250 ember megsebesült.

 • Elfogtak hat embert

  március 25.péntek 07:56

  A belga rendőrség elfogott hat embert csütörtök este Brüsszelben, a két nappal korábbi, 31 halálos áldozatot követelő merényletek nyomozása keretében - közölte a szövetségi ügyészség nem sokkal éjfél előtt.

  Hármat közülük Brüsszel kellős közepén, a főügyészség közvetlen közelében állítottak elő - fűzte hozzá Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője. A másik három személyt a belga főváros Jette és Schaerbeek nevű negyedeiben fogták el a szóvivő szerint, aki azonban kilétükkel kapcsolatban további részleteket nem árult el.
      
  Esetleges őrizetbe vételükről pénteken döntenek majd.

 • Gyerekjáték volt becsempészni a bombákat a brüsszeli reptérre

  március 24.csütörtök 21:19

  Több hiányosságot is feltártak a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, ahol két nappal ezelőtt kettős robbantásos merényletet hajtottak végre - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója.

  A csatorna csütörtök esti műsorában elhangzott: a reptéren tesztelték a kézipoggyászok átvilágítására használt gépeket, és kiderült, hogy az esetek felében nem jelezték ki a robbanószerkezetet.
      
  Problémákat találtak a repülőtérre felvett alkalmazottak biztonsági átvilágításánál is: sokukat úgy alkalmazták, hogy még nem zárult le az eljárás.
      
  A csatorna úgy tudja, hogy nemrégiben el is bocsátottak alkalmazottakat, mert kiderült, hogy "veszélyt jelentenek".
      
  Kiderült az is, hogy a repülőtér körüli kerítésen lyukak vannak, így bárki bejuthatott oda.

 • Csökkentették a terrorkészültség szintjét Belgiumban

  március 24.csütörtök 19:55

  Egy fokozattal, a maximális négyesről hármasra csökkentették a terrorkészültség szintjét Belgiumban, két nappal a brüsszeli robbantásos merényletek után - jelentette be csütörtökön a belga belügyi válságközpont.

  A szervezet azt nem közölte, hogy ez milyen változásokat fog eredményezni a biztonsági óvintézkedések tekintetében.
      
  Jan Jambon belga belügyminiszter egy csütörtök esti televíziós interjúban megerősítette az intézkedésről szóló híreket, és elmondta, hogy az erről szóló döntést a Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM) hozta meg.

 • Kép: 25 másodperccel a robbanás előtt

  március 24.csütörtök 19:22

 • Ferenc pápa: Háborús tett történt Brüsszelben

  március 24.csütörtök 19:07

  Háborús tett és pusztítás történt Európa egyik városában, és ahogyan Júdás mögött is mások álltak, akik fizettek azért, hogy Jézust elárulják, emögött a fegyvergyártók és fegyverkereskedők állnak - mondta Ferenc pápa egy Róma közeli menekültközpontban, ahol menekültek lábát mosta meg nagycsütörtökön. 

  Az utolsó vacsorára emlékező misén Ferenc pápa tizenegy menekültnek és egy táborban dolgozó önkéntesnek mosta meg a lábát. Egyikük, egy pakisztáni fiatalember tavaly szeptemberben érkezett meg Olaszországba a balkáni migrációs útvonalon,  Magyarország érintésével. 
      
  Ferenc pápa homíliájában szembeállította a brüsszeli támadásokat és a különböző népek és vallások közötti testvéri együttélést.

 • Lövöldözés is lett volna Brüsszelben

  március 24.csütörtök 18:57

  Brüsszeli merényletekre készült a tavaly novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője, az előző héten őrizetbe vett Salah Abdeslam - jelentette csütörtökön a VRT belga közszolgálati televízió.

  A csatorna név nélkül nyilatkozó forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a nyomozók szerint Abdeslam és két társa több helyszínen végrehajtott lőfegyveres rajtaütéseket tervezett, és ezekkel egy időben mások öngyilkos robbantásokat követtek volna el.
      
  "A terroristák ugyanazt a forgatókönyvet tervezték, mint Párizsban" - közölte a VRT két nappal a két helyszínen elkövetett brüsszeli robbantásos merényletek után, amelyekben legalább harmincegy ember életét vesztette.
     
   Abdeslam ügyvédje délután kijelentette, védencének nem volt tudomása arról, hogy merényletek várhatók a belga fővárosban.

 • Helyszíni tudósítás Brüsszelből

  március 24.csütörtök 18:46

 • Egy sejt követte el Párizst és Brüsszelt is

  március 24.csütörtök 17:36

  Bizonyítékot nyert, hogy a keddi brüsszeli terrortámadás elkövetői között lévő testvérpár kapcsolatban volt a párizsi öngyilkos merénylőkkel - jelentette ki újságíróknak a belga szövetségi főügyész csütörtökön.

  Frédéric Van Leeuw tájékoztatása szerint az el-Bakraoui testvérpár fiatalabb tagja, Khalid - aki a brüsszeli Maelbeek metróállomáson robbantotta fel magát egy szerelvényben - Ibrahim Maaroufi álnéven lakást bérelt a dél-belgiumi Charleroi-ban, amely otthont adott a szélsőséges iszlamista csoport tagjainak. A csoport tagjai között voltak azok is, akik novemberben, Párizsban követték a 130 áldozattal járó öngyilkos merényletsorozatot.
      
  Ez a charleroi-i lakás volt az a hely, ahol a párizsi merényletekhez használt robbanószerkezeteket készítették - tette hozzá az ügyész.
      
  A belga rendőrség tavaly december 9-én átkutatta a lakást, amelyet követően európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki el-Bakraoui ellen. Fotója és személyleírása megjelent az Interpol honlapján is - tájékoztatott Frédéric Van Leeuw.
      
  A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson elkövetett merényleteknek a legutóbbi információk szerint 31 halottja és 260 sebesültje van, utóbbiak között - külügyi közlés szerint - két magyar van.

 • Hétfőn nyílhat meg a repülőtér

  március 24.csütörtök 17:07

  Legkorábban hétfőn nyithatják meg újra a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol két nappal ezelőtt kettős robbantásos merényletet hajtottak végre - közölte csütörtökön a légikikötőt üzemeltető vállalat.

  Arnaud Feist, a vállalat igazgatója az előző napon még mindössze arról számolt be, hogy szombatig zárva marad a zaventemi repülőtér.


      
  A kedd reggeli terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.
      
  A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, és nagyjából háromszázan megsebesültek.

 • "Nincsen vesztegetni való időnk"

  március 24.csütörtök 16:23

  Nincsen több vesztegetni való időnk, a döntési folyamatokat fel kell gyorsítani - mondta újságíróknak Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium (IM) államtitkára, a belga fővárosban elkövetetett terrortámadások kapcsán tartott brüsszeli rendkívüli uniós bel- és igazságügyi miniszteri tanácskozást megelőzően, csütörtökön.

  Hozzáette: a munkának a hatékony intézkedéseket kell eredményeznie és a jogalkotási folyamatban a terítéken lévő javaslatok gyors elfogadására kell törekedni. 
      
  Ez mindenkinek alapvető érdeke - húzta alá az államtitkár.

 • Trumppal kampányol az Iszlám Állam

  március 24.csütörtök 15:40

  Az Iszlám Állam legújabb propaganda videójában egy Trumppal készített interjút mutat, amelyet lángok borítanak el. 

  A republikánus elnökjelölt-aspiráns arról beszél, hogy Brüsszel egykor a legnagyszerűbb város volt, de most horror show van a belga fővárosban. 

  "Testvérek keljetek fel! Hirdessétek a győzelmet!" - szól a lelkesítő toborzás a felvételen. 

 • Szijjártó: az EU-nak szólt a támadás

  március 24.csütörtök 14:40

  A brüsszeli támadás nem Belgiumnak, hanem az EU-nak szólt, ezért indokolt az óvatosság, az elővigyázatosság és minden biztonsági intézkedés - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

  Szijjártó Péter kiemelte: a magyar kormány a magyar emberek biztonságáért felelős, ezért minden terrorizmussal szembeni intézkedés indokolt, szükséges, és kötelességük megtenni.
      
  Azt is közölte: a belga hatóságok továbbra sem tudnak részletes információt adni az elhunytak személyazonosságáról és állampolgárságáról, így a hivatalos adatok szerint továbbra is két magyar sérültje van a keddi robbantásoknak.

 • Felajánlott lemondását a belga belügyminiszter

  március 24.csütörtök 14:25

  A brüsszeli merényletek nyomán felajánlotta lemondását Jan Jambon belga belügyminiszter, amelyet Charles Michel miniszterelnök nem fogadott el - írta a La Derniére Heure című belga napilap csütörtökön.

  A belügyminiszter amiatt ajánlotta fel távozását, hogy mert súlyos hibák feltételezhetőek a terroristák ellen folytatott nyomozásban. A felajánlott lemondás tényét a minisztérium megerősítette.
     

  Charles Michel nem fogadta el a belügyminiszter lemondását, szerinte "össze kell zárni ezekben a nehéz pillanatokban" - idézte miniszterelnököt a napilap.

 • Megmutatták a repeszeket az orvosok

  március 24.csütörtök 13:04

  Ezeket találták a sérültekben és az áldozatokban, így legalább az egyik bomba úgynevezett piszkos bomba lehetett.fotó: reutersFotó: Reutersfotó: reutersFotó: Reutersfotó: reutersFotó: Reuters

 • Ausztria másodlagos célpont lehet

  március 24.csütörtök 12:59

  Ausztria másodlagos terrorista célpont lehet egy osztrák terrorszakértő szerint, aki úgy véli, eddig nem sok minden történt az európai lakosság megvédése érdekében. Az osztrák védelmi minisztérium biztonságpolitikai szakértője, Nicolas Stockhammer szerint Ausztria a fenyegetettség tekintetében a "középmezőnyben" foglal helyet, azonban "valószínűnek" tartja, hogy valami történni fog ebben az országban is.

 • Tovább emelkedhet az áldozatok száma

  március 24.csütörtök 12:15

 • Abdeslam Franciaországba akar menni

  március 24.csütörtök 12:07

  Korábbi kijelentéseivel ellentétben mihamarabb Franciaországba szeretne kerülni a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője, Salah Abdeslam - közölte a sajtóval Sven Mary, a gyanúsított ügyvédje egy bírósági meghallgatást követően csütörtökön, Brüsszelben. Elmondta: Abdeslam a lehető leghamarabb a francia bíróság elé kíván állni, hogy "magyarázatot adjon" a november 13-án elkövetett merényletsorozatban játszott szerepére.

 • Felvétel: Egy kisgyermek üvölt édesanyja holtteste mellett a reptéren

  március 24.csütörtök 12:06

 • Egyperces csend Belgiumban

  március 24.csütörtök 11:42

  Belgiumban egyperces csenddel emlékeznek csütörtök délután 2 óra 30 perckor a keddi brüsszeli terrortámadások áldozataira. A szövetségi és a tartományi kormányzatok tagjai, parlamenti képviselők, valamint a belga király is részt vesz a fővárosban tartandó megemlékezésen. Brüsszel központjában szerdán már volt egy hasonló megemlékezés, akkor több ezren adóztak egyperces néma tiszteletadással az áldozatok emléke előtt.

  a szerda esti megemlékezés (fotó: reuters)A szerda esti megemlékezés (Fotó: Reuters)

 • Salah Abdeslam nem tudott a brüsszeli tervekről

  március 24.csütörtök 11:35

  Nem volt tudomása a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjének, Salah Abdeslamnak arról, hogy merényletek várhatók a belga fővárosban - közölte a sajtóval Sven Mary, a gyanúsított ügyvédje egy bírósági meghallgatást követően csütörtökön. Hozzátette: a támadásokat követő megbeszélésből az derült ki, hogy Abdeslam nem működött együtt a keddi brüsszeli öngyilkos merényletek elkövetőivel.


 • Abdeslam nem működik együtt a rendőrökkel

  március 24.csütörtök 10:52

  A múlt héten őrizetbe vett terrorista, Salah Abdeslam ügyvédje, Sven Mary elmondta, ügyfele nem hajlandó a továbbiakban együttműködni a belga hatóságokkal, és mihamarabb szeretné, ha kiadnák Franciaországnak - írja a CNN.

 • Ketten követhették el a maelbeeki merényletet

  március 24.csütörtök 09:22

  A már azonosított Khalid el-Bakraoui mellett a gyanú szerint egy másik férfi is részt vett a brüsszeli Maelbeek metróállomáson két nappal ezelőtt elkövetett merényletben - jelentette csütörtök reggel a RTBF belga közszolgálati televízió.

  A csatorna név nélkül nyilatkozó forrásokra hivatkozva azt közölte, a biztonsági kamerák rögzítették, hogy egy nagy táskát cipelő ismeretlen férfi volt az öngyilkos merénylő társaságában a metróban. Az RTBF szerint egyelőre nem tudni, hogy a második gyanúsított is meghalt-e a robbantásban. A belga szövetségi ügyészség egyelőre nem reagált a közszolgálati televízió híreire.

 • Adele is üzent a terroristáknak

  március 24.csütörtök 08:25

  Adele, a világhírű brit énekesnő londoni koncertjét a brüsszelieknek és az áldozatok hozzátartozóinak ajánlotta. És nem riadt vissza attól, hogy nagyon durva káromkodással üzenjen a terroristáknak. A több ezer nézőtől a világsztár azt kérte, hogy énekeljenek vele olyan hangosan, hogy azt Brüsszelben is hallják.

 • Salah Abdeslam terrorista hálója

  március 24.csütörtök 08:22
 • Élőben jelentkezünk Brüsszelből

  március 24.csütörtök 08:08

 • Negyedik elkövetőt keresnek

  március 24.csütörtök 08:00

  Továbbra is keresi a rendőrség a brüsszeli támadások 3. elkövetőjét, Nazsim Lasraui-t, aki valószínűleg elmenekült a  reptérről, amikor bombája nem robbant fel. A hatóságok most egy negyedik elkövetőről is beszélnek, őt azonban egyelőre nem azonosították be.

 • Molnár szerint nincs ok a pánikra

  március 24.csütörtök 07:55

  Egyelőre marad a kettes szintű terrorkészültség Magyarországon. A magasabb fokozatú védelmet a nemzetbiztonsági bizottság tagjai is indokoltnak találták, miután szerdán meghallgatták a titkosszolgálatok, és a rendvédelmi szervek képviselőit. Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke azonban azt mondta: pánikra nincs ok, itthon nem kell tartani a brüsszelihez hasonló terrortámadástól.

  molnár zsoltMolnár Zsolt

 • Terror: Nehéz helyzetben a titkosszolgálatok

  március 24.csütörtök 07:52

  Rendkívül nehéz helyzetben vannak az európai titkosszolgálatok, mert szinte lehetetlen kiszűrni a potenciális terroristákat - ezt mondták az ATV Híradónak nyilatkozó szakértők. A brüsszeli robbantások elkövetői ráadásul visszatértek az évtizedekkel korábbi módszerekhez, amire a titkosszolgálatok kevéssé voltak felkészülve. A megfigyelési technológiának még évek kellenek, hogy újra felvehesse a versenyt a terroristákkal.

  forrás: reutersForrás: reuters

  forrás: reutersForrás: reuters

 • Amerikaiak lehettek a célpontok

  március 24.csütörtök 06:36

  A brüsszeli merényletek célpontjai részben amerikai állampolgárok lehettek - vélekedett a washingtoni kongresszus egy felderítési ügyekben illetékes képviselője szerdán, egyebek közt arra alapozva meggyőződését, hogy a repülőtéri robbantásokat az amerikai légitársaságok pultjai közelében hajtották végre.

 • 300-ra emelkedett a sérültek száma

  március 23.szerda 21:46

  Tovább tart a hajsza a brüsszeli terror-támadás további elkövetői után, egyikőjük az Interpol körözési listáján is rajta volt. Időközben 300-ra emelkedett a sérültek száma. Közülük 150-et ápolnak kórházban. A biztonságpolitikai szakértők szerint: a robbantások az európai titkosszolgálatok csődjét mutatják. Csütörtökön rendkívüli uniós tanácskozást tartanak a tagországok bel- és igazságügyi miniszterei.

  forrás: reutersForrás: reuters

  forrás: reutersForrás: reuters

 • Obama: Meg kell semmisíteni az IÁ-t

  március 23.szerda 21:14

  A világnak össze kell fognia a terrorizmus elleni küzdelemben, az Egyesült Államok pedig le tudja és le is fogja győzni az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet - hangsúlyozta szerdán Barack Obama amerikai elnök argentínai látogatásán, egy nappal a brüsszeli merényleteket követően. További részletekért kattintson ide.

 • Najim Laachraoui volt a repülőtéri robbantó

  március 23.szerda 20:29

  A belga Najim Laachraoui volt a második, eddig azonosítatlan repülőtéri öngyilkos merénylő, aki kedden felrobbantotta magát a brüsszeli nemzetközi repülőtéren - közölte egy belga rendőrségi forrás az AFP francia hírügynökséggel szerdán.

  najim laachraouiNajim Laachraoui
  A De Standaard című napilap korábban névtelenségüket kérő forrásokra hivatkozva közölte ugyanezt. A férfit a tavaly novemberi terrortámadások miatt is keresték a hatóságok, DNS-ét ugyanis megtalálták a párizsi merényletekben használt robbanószereken és a terrorakciót követő házkutatások során is. A belga szövetségi főügyész délután azt közölte, hogy a két repülőtéri robbantó közül az egyik Ibrahim el-Bakraoui, akinek a testvére, Khalid a városközpontban robbantotta fel magát kedden egy metróállomáson.

 • Szombaton megnyithatják a repteret

  március 23.szerda 19:47

  Legkorábban szombaton nyithatják meg újra a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol az előző napon kettős robbantást hajtottak végre - közölte szerda este a légikikötőt üzemeltető vállalat szóvivője. "Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy szombaton újraindulnak-e a kereskedelmi járatok" - mondta sajtótájékoztatóján Anke Fransen. Hozzátette, a légitársaságoknak addig alternatív megoldásokat kell választaniuk.

 • Sopronban láthatták két hónapja Abdeslamot

  március 23.szerda 19:18

  Két hónapja Sopronban láthatták Salah Abdeslamot, a tavaly novemberi párizsi terrorakciók egyik főszervezőjét - közölte a Kronen Zeitung című osztrák lap internetes oldala szerdán egy burgenlandi olvasóra hivatkozva. Az újság írása szerint a szemtanú azt mondta, hogy Salah Abdeslamot egy soproni kávézóban látta még januárban, és ezt egy nappal később a kismartoni (Eisenstadt) illetékes hatóságnak jelentette. 

  A nő indoklása szerint novemberben aggódva követte figyelemmel a párizsi eseményeket és ismerős volt neki fotók alapján a férfi. A nő elmondása szerint Abdeslam egy másik "arabnak kinéző férfival volt és végig az okostelefonjával telefonált". Egy nap múlva a szemtanú a kismartoni (Eisenstadt) alkotmányvédelmi hivatalban tett feljelentést, amelyet elmondása szerint a belügyminisztériumnak továbbítottak. A lap értesülését hivatalos források nem erősítették meg.

 • Brüsszelből jelentkezik az ATV tudósítója

  március 23.szerda 19:00

 • Az egyik elkövetőt tavaly Törökország kiutasította

  március 23.szerda 18:25

  A keddi brüsszeli robbantások egyik elkövetőjét a török rendfenntartó erők 2015 júniusában kiutasították - közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Ankarában. Elmondta, hogy Törökország tavaly július 14-én jelentést küldött az Iszlám Állam harcosának kitoloncolásáról a belga hatóságoknak, de azok figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetést és később szabadon engedték a férfit. Erdogan hozzátette: a férfit saját kérésére Hollandiának adták ki, s a fogadó állam szintén kapott tájékoztatást a terrorista kilétéről. A CNN arról értesült, hogy a Törökországból kiutasított férfi nem más, mint Ibrahim El Bakraoui, a reptéri öngyilkosmerénylők egyike.

 • Élőben jelentkezik az ATV Brüsszelből

  március 23.szerda 17:50

 • KKIM: Nincs hír több magyar sérültről

  március 23.szerda 17:50

  Az eddig ismerteken túl továbbra sincs hír újabb magyar sérültekről Brüsszelben, de a holttestek azonosítása és állampolgárságuk megállapítása még mindig folyamatban van - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán az MTI-vel.

  Tájékoztatásuk szerint a brüsszeli magyar nagykövetség konzuli osztálya az EU melletti állandó képviselettel szoros együttműködésben eddig csaknem hatvan, közvetlenül hozzájuk forduló magyar állampolgárnak nyújtott segítséget szállítással, tanácsadással, hozzátartozó felkutatásával vagy más segítő ügyeleti szolgáltatással. Emellett sokan nézik a honlapjukon és a Facebook-oldalukon olvasható tájékoztatást, és sok a közvetlen ügyféli visszajelzés is.

 • Kép: Debrecenben nagy a készültség

  március 23.szerda 17:48

  forrás: mtiForrás: MTIforrás: mtiForrás: MTI

 • Csúcstalálkozót hívtak össze Brüsszelbe

  március 23.szerda 17:46

  Az előző napi brüsszeli terrortámadások miatt rendkívüli tanácskozást tartanak csütörtökön az uniós tagországok bel- és igazságügyi miniszterei - jelentette be az EU soros elnökségét jelenleg betöltő Hollandia.

  A holland elnökség a Twitteren jelentette be, hogy csütörtökön helyi idő szerint délután 4 órakor összeülnek a szakminiszterek az uniós intézmények képviselőivel a belga fővárosban.
      
  A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, és nagyjából kétszázhatvanan megsebesültek.

 • HM: a honvédség felkészült

  március 23.szerda 17:44

  A Magyar Honvédség rendész járőrei a főváros kiemelt jelentőségű pontjain folyamatosan járőröznek, hogy adott esetben biztosítani tudják az azonnali reagálás lehetőségét - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI megkeresésére.

  A Magyar Honvédség felkészült, hogy tűzszerész, különleges műveleti, kutató-mentő és egészségügyi alakulataival részt vegyen az ilyen helyzetek megoldásában - tették hozzá.

      
  A több mint harminc halálos áldozatot követelő keddi brüsszeli robbantások miatt szerda délelőtt a Belügyminisztérium épületében az Operatív Törzs is összeült, áttekintették a biztonsági helyzetet és meghozták a szükségesnek ítélt intézkedéseket. A tanácskozáson mások mellett részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Benkő Tibor vezérkari főnök. 

 • Sorra azonosítják az áldozatokat

  március 23.szerda 17:40

  Perui, amerikai és belga áldozatai is vannak a brüsszeli terrortámadásoknak. Sok család még két napi keresés után sem találja szeretteit. Egyre többen tudják meg, hogy az ő hozzátartozójuk sajnos életét vesztette a robbantásokban. 

  Az áldozatokról bővebben itt olvashat

 • Ezt lehet tudni a brüsszeli támadókról

  március 23.szerda 17:35

  A belga főügyész összesen négy támadóról számolt be, akik közül 3-an meghaltak az öngyilkos merényletekben, egy terrorista pedig még mindig szökésben van. 

  Cikkünket a brüsszeli ás párizsi terrortámadásokban résztvevő terrorsejt tagjairól itt olvashatja

 • Abdeslam is robbantott volna

  március 23.szerda 16:31

  A CNN-nek nyilatkozó belga terrorelhárító tiszt elmondta, a gyanú szerint a múlt héten elfogott Salah Abdeslam is részt vett volna a tegnapi brüsszeli merényletsorozatban, mint az Iszlám Állam terrorsejtjének a része. 

  A párizsi mészárlásért felelős terrorista abban a lakásban rejtőzött el, amelyet álnéven az öngyilkos robbantásokat végrehajtó Bakraoui testvérek béreltek.

 • A tegnapi nap hőse

  március 23.szerda 16:25

  Több belga lap is írt arról a repülőtéri alkalmazottról, aki a saját testi épségével mit sem törődve a szemtanúk szerint egymaga cipelt biztonságos helyre 7 sebesültet. 

  Alphonse Lyoura a csomagokért felelt a Zaventem repülőtéren, nem fogta menekülőre miután két bomba robbant a közelében. 

 • Kétgyerekes anyuka az áldozatok között

  március 23.szerda 16:23

  Adelma Tapia Ruiz, a 37 éves perui anyuka a repülőtéren halt meg. Két kislánya volt.

 • Több százan gyászolnak a főtéren

  március 23.szerda 15:37

  Több százan emlékeznek a brüsszeli terrortámadások áldozataira a belga főváros történelmi piacterén, a Place de la Bourse-n. 

 • Gyanús csomag az atlantai reptéren

  március 23.szerda 15:27

  Az atlantai Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőteret evakuálták egy gyanús csomag miatt. A közösségi oldalakon többen lövésekről is beszámoltak. 

  Később azonban a repülőtér a Twitter oldalán már azt írta, hogy tisztázták a helyzetet, és ismét visszaengedték az utasokat a terminálba. 

 • MSZP: a kormány nincs felkészülve

  március 23.szerda 15:12

  Az MSZP értékelése szerint Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs szerdai ülése után elismerte, hogy kormánya ma nincs felkészülve egy magyarországi terrortámadásra, de ebből nem következhet az, hogy ismét megpróbálja "átnyomni" a parlamenten az egyszer már megbukott, a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosítást.

  Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke és Harangozó Tamás, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnöke ezt szerdán arra reagálva közölte, hogy Orbán Viktor az operatív törzs ülése után azt mondta, fenntartják a kettes terrorfokozatot, illetve szólt arról, Magyarországnak technológiai fejlesztéseket kell végrehajtania. A kormányfő elmondta: utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a szerdai kormányülésre minden olyan, a terrorizmussal kapcsolatos tervezetet készítsen elő, amely korábban politikai viták miatt megrekedt; ilyen például az alkotmánymódosítás.
      
  A két szocialista politikus az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta: az MSZP a miniszterelnök által bejelentett vagy elrendelt intézkedések mindegyikére már két hónappal ezelőtt javaslatot tett, de azokat a Fidesz lesöpörte az asztalról. 
      
  Molnár Zsolt és Harangozó Tamás szerint a kormányfő minden, a kormánya felkészületlenségéből fakadó felelősséget viselnie kell azért, hogy csupán a keddi brüsszeli események után jutott el oda, hogy elfogadja ezeket a javaslatokat. 
      
  Hozzátették: alaptörvény-módosítás nyilvánvalóan nem a magyar emberek biztonságát, csupán a Fidesz önző hatalmi érdekeit szolgálja.

 • Mégis pályára lépnek a belgák

  március 23.szerda 14:45

  A belga és a portugál labdarúgó-válogatott Brüsszelben törölt mérkőzését mégis megrendezik jövő kedden, de Portugáliában.    

  "Biztonsági megfontolásból és elővigyázatosságból Brüsszel városa azt kérte a szövetségtől, hogy mondja le a március 29-i Belgium-Portugália mérkőzést. Vörös Ördögeink meccse tehát, melyet a Baldvin Király Stadionban rendeztünk volna meg, elmarad" - tudatta szerdán délben a belga szövetség, majd kora délután kiderült: a találkozóra mégis sor kerül, a portugálokkal történt egyeztetés eredményeként Leiriában.

Korábbi hírek betöltése

További külföldi híreink