Nagyvilág

Brüsszeli terror: Minden, ami kedden történt

Nézze meg az ATV hírösszefoglalóját!
március. 22. kedd 22:11

Poggyászaikba rejtették a bombákat
március. 22. kedd 22:00

Poggyászaikba rejtették a robbanószerkezeteket a brüsszeli nemzetközi repülőtéren kedden végrehajtott terrortámadások elkövetői - közölte Francis Vermeiren, a légikikötőnek otthont adó Zaventem település polgármestere.

"Taxival érkeztek a csomagjaikkal a repülőtérre. A pokolgépek a poggyászaikban voltak, amelyeket csomagszállító kocsikra raktak" - mondta el sajtóértekezletén a belga politikus.

A polgármester arról számolt be, hogy a merénylők két robbanószerkezetet működésbe hoztak, és bár a harmadik gyanúsított is csomagszállítóra rakta a táskáját, ő pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet. A két robbantó életét vesztette. A harmadik gyanúsítottat azóta is keresi a rendőrség, a sötét hajú férfi kiléte egyelőre ismeretlen.

Este is razziáznak Brüsszelben
március. 22. kedd 21:56
Elmarad a sztrájk Washingtonban
március. 22. kedd 21:53

A Ronald Reagan nemzeti reptér dolgozói Washingtonban úgy döntöttek, hogy a brüsszeli eseményekre tekintettel későbbre halasztják a kedd estére tervezett 24 órás sztrájkot - írja az RT.

Szerdán kinyitnak az iskolák
március. 22. kedd 21:49

Egyes sajtóhírek szerint Brüsszelben szerdán kinyitnak az iskolák - írja a Skynews.

Madrid is megerősíti repülőtereinek védelmét
március. 22. kedd 21:46

Spanyolország megerősíti repülőtereinek védelmét, de a terrorvédelmi készültség szintjét megtartja jelenlegi, a legmagasabb előtti fokozaton - jelentette be az ügyvezető spanyol kormány belügyminisztere kedden Madridban, miután a brüsszeli terrortámadások miatt a nemzetbiztonsági és rendőrségi szakértőiből álló bizottság értékelte a helyzetet.

Jorge Fernández Díaz elmondta: a testület nem látta indokoltnak fokozni a készültséget, mivel a legmagasabb szint aktiválását olyan esetekre tartják fenn, amikor az ország elleni, küszöbön álló támadásról szereznek tudomást.
A mostani döntéssel lényegében ugyanazokat az intézkedéseket teszik meg mint a tavaly novemberi, párizsi dzsihadista terrortámadásokat követően - jegyezte meg, de biztonsági okokra hivatkozva nem akart részleteket elárulni a megelőző védelmi lépésekről. A döntés azonban sokakat érint, hiszen Spanyolországban a következő napokban, a húsvéti ünnepi nagyhét miatt megnövekedett utasforgalomra számítanak a légiközlekedésben.

Szakértő: Jól szervezett akció volt
március. 22. kedd 21:45

Az NBA legenda is a brüsszeli reptéren volt
március. 22. kedd 21:31

Dikembe Mutombo elmondta a CNN riporterének, hogy igazak azok a hírek, miszerint kedd reggel ott volt a brüsszeli reptéren, mikor bekövetkeztek a robbanások. Facebook-oldalán most azt írja, hogy biztonságban van.

Thank you everyone. I am safe here. God is good.

Közzétette: Dikembe Mutombo – 2016. március 22.
Svájc is fokozott készültségről döntött
március. 22. kedd 21:28

Válaszul a brüsszeli támadásokra, Svájcban is fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe - írja az RT. A svájci hírszerzés folyamatosan nyomon követi az eseményeket köszönhetően a magas terrorfenyegettségnek.

Elmarad az új Batman-film premierje
március. 22. kedd 21:23

A Warner Bros. úgy döntött, hogy a Batman v Superman: Dawn of Justice c. film londoni premierjét elhalasztja a Brüsszelben történt támadások miatt.