Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-21 19:59:00

Tisztáztak a doppingvétség vádja alól nyolc olasz atlétát

Nyolc atlétát, köztük több, riói olimpiai részvételre pályázó versenyzőt felmentett az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingellenes bírósága.

Tisztáztak a doppingvétség vádja alól nyolc olasz atlétát

A CONI doppingellenes ügynöksége decemberben 26 olasz atléta kétéves eltiltását javasolta doppingvizsgálatokkal összefüggő szabálysértések miatt. Közülük többen a jelenlegi olasz válogatott erősségei, így az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok hármasugró Fabrizio Donato, a világbajnoki ezüstérmes, Eb-győztes távolugró Andrew Howe, vagy a tavaly Eb-győztes maratonfutó, Daniele Meucci. A CONI listáján szerepel a már eltiltott ötkarikás bajnok gyalogló, Alex Schwazer is. A 26 sportolóból öt már teljesítette a riói olimpiai induláshoz szükséges szintet.

A hétfőn tisztázottak között van Donato, Howe és Daniele Greco, a 2013-as fedettpályás Eb-n aranyérmes hármasugró.

A döntést a bíróság nem indokolta, az olasz sajtó szerint ugyanakkor valószínű, hogy a doppingellenes ügynökség fellebbezni fog.

Az atlétákkal szemben azt hozták fel, hogy nem működtek együtt mintavételnél vagy nem találták őket a megadott helyen vagy nem vezették pontosan a holléti nyilvántartásukat.

A felmentő ítélettel együtt a bíróság arra ösztönözte a doppingellenes ügynökséget, hogy folytassa tovább a vizsgálódásait és ha van ilyen, tárja fel a további szabálytalanságokat, amelyek az olasz sajtó szerint a sportági szövetségi vezetőkkel lehetnek összefüggésben.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink