Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-21 21:26:00

Mindent megtesznek azért, hogy Abdeslam ne kövessen el öngyilkosságot

A francia hatóságok különös gondot fordítanak arra, hogy ne követhessen el öngyilkosságot a börtönben Salah Abdeslam, akit azzal vádolnak, hogy a tavaly novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrorakciók fő szervezője volt - biztosította az áldozatok hozzátartozóit hétfőn Jean-Jacques Urvoas igazságügyi miniszter.

Mindent megtesznek azért, hogy Abdeslam ne kövessen el öngyilkosságot
Jean-Jacques Urvoas igazságügyi miniszter. (Fotó: Reuters)

A 26 éves belgiumi születésű francia állampolgárt, Abdeslamot a múlt héten, pénteken fogták el Brüsszelben, miután négy hónapig menekült a hatóságok elől. A terrorakciók szervezésével vádolt férfi az ügyvédje szerint

az elmúlt napokban együttműködött a rendőrségi nyomozókkal és olyan értékes, hogy "saját súlyát éri aranyban mérve".

Francois Hollande francia elnök és Jean-Jacques Urvoas, az igazságügyi tárca vezetője a nap folyamán fogadta az áldozatok hozzátartozói csoportjainak képviselőit. A másfél órás fogadásra az Elysée-palotában került sor.

ebben a börtönben őrzik abdeslamot. Ebben a börtönben őrzik Abdeslamot.
A letartóztatásától számított 60 napon belül, fellebbezés esetén pedig 90 napon belül adhatja át

Belgium Franciaországnak Salah Abdeslamot - közölte szombaton a francia igazságügyi minisztérium.

"Lehet, hogy egy hétbe, két hétbe, vagy akár három hónapba is kerül, de ide fog jönni és akkor képesek leszünk neki kérdéseket feltenni" - mondta Jean Reinhart, a Bataclanban történt támadások áldozatainak ügyvédje. "És ez rendkívüli, mivel bírósági eljárás lesz, vádlottak padjával, amelyen ülni is fog valaki" - tette hozzá.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink