Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-20 16:36:00

Izrael óva inti polgárait Törökország meglátogatásától

Jeruzsálem terrorellenes parancsnoksága óva intette Izrael polgárait attól, hogy Törökországba utazzanak a három izraeli életét kioltó és tízet megsebesítő szombati isztambuli öngyilkos merénylet után - jelentette vasárnap az izraeli közszolgálati rádió.

A Benjámin Netanjahu miniszterelnöki hivatala alá tartozó parancsnokság szerint


az utóbbi hónapokban jelentősen megnőtt a fenyegetettség Törökországban, amit a kurd földalatti mozgalom és az Iszlám Állam öngyilkos merényletei jeleznek különösen Isztambulban és Ankarában.

Netanjahu a szombati öngyilkos merényletet követően vasárnap kijelentette, hogy Izrael a globális terror elleni harc frontvonalában található. Hangsúlyozta, hogy azok, akik nem ítélik el a terroristák támadásait, gyakorlatilag támogatják őket, és a terrort semmi sem igazolhatja. 

Vasárnap délben az izraeli légierő repülőgépe hazaszállította az előző napi isztambuli robbantásos merénylet három izraeli halálos áldozatának földi maradványait. A gépen Tel-Avivba érkezett az Iszlám Állam által elkövetett terrorakció utolsó öt Törökországban ápolt sebesültje is. Az első öt könnyebb sérültet már éjszaka Izraelbe szállították. 

A hazahozatalukra Törökországba küldött orvoscsoport szerint egyikük állapota nagyon súlyos, hárman súlyos, de stabil állapotban vannak, egyikük pedig közepes sérüléseket szenvedett. Mindannyiukat kórházba vitték a repülőtérről további kezelésekre. 

Az izraeliek számára Törökország vonzó turistacélpontot jelentett földrajzi közelsége és viszonylag kedvező árai miatt. A szombati merénylet áldozatai egy gasztronómiával foglalkozó izraeli honlap szervezésében egy tizennégy fős csoporttal utaztak Isztambulba a város kulináris felfedezésére.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink