Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-20 10:38:00

Felgyújtották egy palesztinok elleni merénylet szemtanújának házát

Tűz ütött ki a tavaly nyári, egy palesztin család három tagjának életét kioltó merénylet szemtanújának lakóházában vasárnap hajnalban, a rendőrség gyújtogatásra gyanakszik - értesült a Háárec című újság honlapja.

Felgyújtották egy palesztinok elleni merénylet szemtanújának házát

A házban élők beszámolója szerint a tűz kitörése előtt valaki betörte az épület hálószobájának ablakát, majd robbanást hallottak. A lakók időben kimenekültek, ezért csak a család egyik tagját szállították kórházba füstmérgezés gyanújával.
    
A Duma nevű palesztin faluban lévő ház mindössze néhány méterre található attól az épülettől, amelyre

tavaly július végén Molotov-koktélt dobtak, majd a gyújtóbomba okozta tűzben, illetve később a kórházban életét vesztette a Davasba család három tagja,

a szülők és egyik kiskorú fiúgyermekük. A másik, ötéves kisfiukat fél évig egy izraeli kórházban ápolták súlyos égési sérülésekkel.
    
A vasárnap lángba borult épület tulajdonosa - aki rokona a korábbi áldozatoknak - két arcát kendővel eltakaró férfit látott tavaly júliusban, amikor segíteni a házhoz sietett. Az izraeli ügyészség idén az év elején vádat emelt szélsőséges izraeli zsidó fiatalok ellen a nyári merénylet ügyében.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További külföldi híreink