Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-14 16:39:00

12 ezer migráns kel át a folyón a görög-macedón határnál

Közel 12 ezer menekült indult neki a görög-macedón határnak, hogy átkelve a Suva határfolyón egy lépéssel közelebb kerüljenek a célhoz, Németországhoz vagy Észak-Európához.

12 ezer migráns kel át a folyón a görög-macedón határnál
Migránsok kelnek át a folyón a görög-macedón határnál. (Fotó: Reuters)

A macedón biztonsági erők szinte mindegyiküket őrizetbe vették, s velük együtt több újságírót is. A görög televízió képeket mutatott a migránsokról és önkéntes segítőkről, akik a folyóban emberláncot képezve segítettek átkelni az idősebb embereknek és a kisgyermekes anyáknak.


Mintegy kétezer migráns elhagyta a görög-macedón határon fekvő idomeni sátortábort, és a határkerítést megkerülve macedón területre lépett - közölte a Reuters brit hírügynökség fotósa. 

akik elhagyták au idomeni-i sátortábort. (fotó: reuters)Akik elhagyták au idomeni-i sátortábort. (Fotó: Reuters)
A macedón rendőrségi szóvivő szerint néhány száz emberről van szó, és a rendőrség intézkedik az illegális határátlépők visszaküldéséről görög területre. Sztojan Nenov, a Reuters fotósa elmondta, hogy a migránsok többórás gyaloglás után, a kerítést megkerülve jutottak be macedón területre, ahol a macedón rendőrök többeket közülük katonai teherautókra ültettek, de nem tudni, hová viszik őket.

A rendőrségi szóvivő szerint a rendőrség és a hadsereg megerősíti a biztonságot a határ kritikus pontjain.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink