Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-13 18:33:00

Terrortámadás Ankarában, több tucat halott

Nagy erejű robbanás történt vasárnap este Ankara belvárosában. Helyi televíziós beszámolók szerint 34-en meghaltak és 125-en megsérültek a gépkocsiba rejtett pokolgép robbanásának következtében. Fél év alatt ez a harmadik pokolgépes terrorakció Törökország fővárosában.

Nagy erejű robbanás történt vasárnap este Ankara belvárosában. Helyi televíziós beszámolók szerint feltehetően sokan meghaltak a gépkocsiba rejtett pokolgép robbanásának következtében. Hivatalos közlés szerint 34 halálos áldozat van. 

A robbanás a központi buszpályaudvar közelében történt, a környéken több minisztérium is található. A török Hurryet című lap szerint a robbanás 18.35.-kor történt, amikor a robbanószerkezetet szállító autó elhaladt egy busz mellett. A detonáció után állítólag lövöldözés is volt. A környéket kiürítették, a helyszínre számos mentőautó érkezett. 

Az RT videója a helyszínről: 

Egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára a terrortámadás elkövetését.

Még nincs egy hónapja, hogy 29-an meghaltak, 81-en pedig megsebesültek Ankarában egy robbantásos merényletben, amelynek elkövetését a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű szervezethez köthető Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) nevű csoport vállalta magára.

atv.hu/MTI/ BBC

További külföldi híreink