Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-11 19:47:00

Migránsválság: Újabb incidensek Németországban

Újabb incidensek történtek Németországban a menekültválsággal kapcsolatban, pénteki rendőrségi jelentések szerint egy bajorországi menedékkérő-befogadó állomáson tömegverekedés történt, Münchennél pedig egy elutasított menedékkérő kiugrott egy vonatból és meghalt.

Migránsválság: Újabb incidensek Németországban
Migránsok Münchenben (Fotó: Reuters)

Az Ergoldingban működő befogadóállomáson péntekre virradóra éjjel több kisebb összetűzés után egymásnak esett egy csoport szíriai és egy csoport afgán menedékkérő. Tizenegy ember megsérült, ketten súlyosan, az egyiket késsel ejtett sebekkel, a másikat fejsérüléssel szállították kórházba. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Öt gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Péntek reggel München közelében egy Veronából érkező éjszakai vonaton rendőrök felfigyeltek egy fiatalemberre, aki megpróbált elrejtőzni.

Miközben papírjait vizsgálták, a 17 éves egyiptomi fiú elrohant, feltépte a szerelvény ajtaját és kiugrott. Halálos sérüléseket szenvedett.

Korábban a hatóságok már feltartóztatták és felszólították, hogy térjen vissza Ausztriába, ahonnan belépett Németországba. Valószínűleg a kitoloncolás veszélye miatt akart elmenekülni a rendőrök elől.

Az utóbbi hetekben több hasonló eset történt Németországban. Februárban Rostockban egy 21 éves albán fiatalember eltorlaszolta hatodik emeleti szállása bejáratát a hazatoloncolására érkező rendőrök előtt, és megpróbált az ablakból leereszkedni összecsomózott ágyneműhuzatokon, amelyek azonban elszakadtak. A fiatalember lezuhant, lábán többszörös törést szenvedett. Március elején egy 18 éves örmény fiatalember a köln-bonni repülőtéren egy korláton átugorva hét métert zuhant. Ő is a kitoloncolást akarta elkerülni, és lábtörést szenvedett.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink