Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-09 11:16:00

Macedónia teljesen lezárta határát

Macedónia "teljesen" lezárta a határt az illegális migránsok előtt, miután Szlovénia és Szerbia bejelentette, hogy szigorúbb feltételekkel enged csak be a területére migránsokat - közölte a Reuters hírügynökséggel szerdán egy neve elhallgatását kérő macedón rendőrségi tisztségviselő.

Macedónia teljesen lezárta határát

A macedón belügyminisztérium szerint már kedden egyetlen migráns sem lépett be az országba Görögország felől.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint Macedóniában mintegy 1500 migráns van még, aki az új tiltások miatt az országban rekedhet.

Szlovénia kedd éjféltől szigorított az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek, menedéket kérnének Szlovéniában, vagy akik "humanitárius okokból" menekülnek az országba. Horvátország és Szerbia hasonló intézkedéseket vezetett be a határain.

A görög-macedón határon található Idomeni táborban közben továbbra is 15 ezren várakoznak arra, hogy mégis folytathassák útjukat az Európai Unió felé. A tábor területén már nem tudják biztosítani az élelmiszer- és vízellátást, valamint a folyamatos esőzések miatt teljes sártengerré alakult a terület. Egyre több család dönt úgy, hogy inkább feladja, nem vár tovább, és elindul az ország belseje felé - számolt be tapasztalatairól a tudósító.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink