Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-07 21:59:00

Doppingvétséget követett el Marija Sarapova

Marija Sarapova az oroszok korábbi világelső teniszezője hétfőn sajtótájékoztatón jelentett be, hogy pozitív lett a doppingtesztje januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon.

Doppingvétséget követett el Marija Sarapova
Az ötszörös Grand Slam-tornagyőztes Marija Sarapova a sajtótájékoztatón. (Fotó: Reuters)

A Los Angelesben tartott sajtóeseményen az ötszörös Grand Slam-tornagyőztes Sarapova azt mondta, hogy tavaly decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, a meldonium, amelyet 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére.

Elismerte, hogy december 22-én megkapta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségtől (WADA) a legújabb változásokat tartalmazó levelet, de nem nézte át a listát. "Hatalmas hibát követtem el" - ismerte el a világranglistán jelenleg hetedik helyezett, 28 éves teniszező, akit már hivatalosan is értesítettek a pozitív eredményről.

fotó: reutersFotó: Reuters
Sarapova hozzátette: a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

Az orosz teniszezőt az amerikai Serena Williams búcsúztatta az idei Australian Open negyeddöntőjében, azóta sérülés miatt egyetlen tornán sem indult.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink