Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-04 11:44:00

Őrizetbe vették az egykori brazil államfőt

Korrupciós vádakkal őrizetbe vették Luiz Inácio Lula da Silva egykori brazil államfőt.

Őrizetbe vették az egykori brazil államfőt
Luiz Inacio Lula da Silva volt brazil elnök. (Fotó: Reuters)

A brazil rendőrség a nap folyamán házkutatást tartott a volt elnök otthonában annak a csalással kapcsolatos nyomozásnak a részeként, amely az állami olajvállalatot, a Petrobrast illeti.

A hatóságok bejelentése szerin letartóztatási parancsot hajtottak végre Lula elnökkel szemben. A brazil rendőrség szerint bizonyítékok vannak arra, hogy bűncselekményekkel segítették finanszírozni a volt elnök Brazil Munkáspártjának (PTB) kampányait és kiadásait. Lula pedig vesztegetési ügyletekből húzott hasznot a Petrobras állami olajcégnél.

Az egykori államfőt kihallgatásra be is vitték a rendőrségre. A nyomozás során a hatóságok beszámolói alapján, eddig 33 házkutatást tartottak és 11 személyt vettek őrizetbe - írja a BBC.

Frissítés - 18:00: A kikérdezést követően a volt elnök elhagyhatta a rendőrséget. Az ügyben illetékes ügyész úgy nyilatkozott, hogy a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem gyűlt össze elegendő bizonyíték Lula fogva tartásának elrendeléséhez. A hatóságok tudatták: óvintézkedésként állították elő bejelentés nélkül a volt elnököt, megelőzendő a tiltakozásokat.

atv.hu

További külföldi híreink