Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-04 11:07:00

20 ezer katonai uniformist akartak az IÁ-nak csempészni

Használtruhaként próbált meg 20 ezer katonai uniformist eljuttatni az Iszlám Állam (IÁ) terroristáinak Spanyolországból egy csoport, amelynek hét tagját még február elején fogta el a rendőrség, de a szállítmányt most foglalták le két spanyol kikötőben - számolt be a spanyol sajtó pénteken az akcióról.

20 ezer katonai uniformist akartak az IÁ-nak csempészni

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a terepszínű katonai gyakorlóruhákat, más, hétköznapi ruhák alá rejtették összesen három konténerben, amelyek közül kettőt Valencia, egyet pedig Algeciras kikötőjéből akartak eljuttatni hajóval a közel-keletre.

A ruhákat és a konténerben talált egyéb kiegészítőket az Iszlám Állam harcosai mellett az al-Nuszra Front (más néven Dzsabhat an-Nuszra) fegyvereseinek szánták

- állítja a tárca, hozzávéve, hogy a lefoglalt holmikkal egy egész hadsereget fel lehetne szerelni.

A terroristákat támogató csoport cégeken keresztül intézte a felszerelések beszerzését és célba juttatást, tevékenységükként használtruha import-exportot jelöltek meg.

A csoport február elején letartóztatott hét tagját azzal vádolják, hogy

segélycsomagnak álcázva fegyvereket és pénzt küldtek a terroristáknak.

Spanyolországban gyakoriak a feltételezett dzsihadista terroristákkal és támogatóikkal szembeni akciók. Idén eddig 13 embert tartóztattak le a hatóságok a terrorszervezetekhez fűződő kapcsolata miatt.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink