Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-03-01 20:33:00

The Guardian: Vizsgálják a riói és a tokiói olimpia helyszínkijelölését

A The Guardian című brit lap értesülései szerint a francia ügyészség vizsgálatot indított az idei, Rio de Janeiró-i és a 2020-as tokiói olimpia helyszínkijelölésével kapcsolatban.

The Guardian: Vizsgálják a riói és a tokiói olimpia helyszínkijelölését
Rio de Janeiró-i Maria Lenk Aquatic központ. (Fotó: Reuters)

Az újság úgy tudja, hogy a francia hatóságok a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (IAAF) érintő korrupciós botrány kapcsán folytatott nyomozás során bukkantak olyan nyomokra, amelyek szabálytalanságokat sejtetnek. Ezért úgy döntöttek, hogy alaposan kivizsgálják a 2009-es (Rio) és 2013-as (Tokió) helyszínkijelölést - írta keddi számában a The Guardian.

Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője kijelentette,

a szervezet szorosan együttműködik a francia hatóságokkal, de jelenleg semmi bizonyíték nincs arra, hogy vesztegetés történt volna.

Ahogy az IAAF-hez kapcsolódó dopping- és vesztegetési botrányban, úgy most is az IAAF korábbi elnöke, Lamine Diack és fia, Papa Massata Diack van a nyomozók célkeresztjében. Utóbbi marketing-tanácsadóként dolgozott a szövetségben, de januárban örökre eltiltották, mivel beigazolódott, hogy többször megszegte a doppingellenes szabályokat és érintett volt doppingesetek eltitkolásában.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink