Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-29 21:54:00

Bontják a "Dzsungelt" - Összetűzések Calais-nál

A hétfői nap folyamán jelentős rendőri készültség közepette megkezdték a "Dzsungelként" ismert sátortábor egy részének lebontását. Estére azonban mintegy 150 migráns, egy részük vasrudakkal felszerelkezve, bejutott a táborral szomszédos kikötőbe és kövekkel kezdte dobálni az Angliába tartó gépkocsikat. A rendőrök könnygázzal oszlatták szét a tömeget.

Bontják a "Dzsungelt" - Összetűzések Calais-nál
Gyújtogatás Calais-nál. (Fotó: Reuters)

Korábban a dzsungelnek nevezett táborban is mintegy 150 ember keveredett összetűzésbe a rendőrökkel, miután a sátrak egy része kigyulladt. A migránsok és a határok felszámolását célul kitűző No Border nevű anarchista szervezet tagjai kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázzal és vízágyúval válaszoltak. A tűzet, amelyben húsz viskó leégett, a tűzoltók oltották el.  

fotó: reutersFotó: Reuters
A No Border három tagját és egy fiatal migránst előállítottak a rendőrök, akik közül öten könnyebben megsérültek - közölte este a prefektúra.


fotó: reutersFotó: Reuters
A francia állam egy magáncéget bízott meg, hogy elsőként mintegy húsz sátrat távolítson el egy 100-szor 100 méteres területről.

fotó: reutersFotó: Reuters
A buldózeres kiürítés megkezdését száz rohamrendőr biztosította. A tábor előtt eközben mintegy harminc rendőrautó és két rendőrségi kamion ügyelt a rendre. Néhány migráns, akik mellé szociális munkásokat is küldtek a hatóságok, hogy segítsenek a táborlakókat a felkínált szállásokra terelni, összeszedhette személyes holmijait a felszámolásra ítélt övezetben.

fotó: reutersFotó: Reuters
Amint arról napközben az atv.hu is beszámolt helyszíni tudósításokra hivatkozva, a migránsok egy része a "dzsungel" más részeire költözött át.

atv.hu

További külföldi híreink