Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-27 13:46:00

Újabb öngyilkos merénylet Afganisztánban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szombaton az afgán védelmi minisztérium kabuli épületénél néhány órával az után, hogy tizenegy halálos áldozatot követelő merénylet történt az ország keleti részén fekvő Aszadábádban - közölték a hatóságok.

Egyes hírek szerint vannak halálos áldozatai a kabuli terrorcselekménynek, de a hatóságok egyelőre nem adtak róla hivatalos tájékoztatást. 

Davlat Vaziri, a tárca szóvivője azt mondta, hogy a merénylő gyalog érkezett a minisztériumhoz, majd felrobbantotta magát. Helyszíni tudósítások szerint sok rohamkocsi érkezett a robbantás helyszínére, rendőrök és katonák pedig lezárták a helyszínt.

Néhány órával a kabuli robbantás előtt tizenegy halálos áldozatot követelő merénylet történt az ország keleti részén fekvő Kunár tartomány székvárosában, Aszadábádban. A motorkerékpáros öngyilkos merénylő egy piacon robbantotta fel magát, amely a tartományi kormányzó háza és egy rendőrőrs közelében van. A terrorcselekmény célpontja minden bizonnyal egy járőröző rendőri egység volt, de a halottak és a sebesültek zöme civil.


Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a múltban a tálib lázadók szinte rutinszerűen magukra vállalták az ilyen terrorcselekményeket.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink