Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-25 08:47:00

A finn rendőrség abszurd tanácsai: Mi a teendő, ha meg akarnak erőszakolni?

Miután a paprika spray használata illegális Finnországban, a finn rendőrség egy kisebb filmben próbál meg tanácsokat osztani, hogyan kell védekezni a nemi erőszak ellen. Az útmutató meglehetősen abszurdra sikeredett.

A finn rendőrség abszurd tanácsai: Mi a teendő, ha meg akarnak erőszakolni?

Miután egyre gyakoribbá váltak a bevándorlók számának a növekedésével a skandináv államokban a molesztálások, zaklatások száma az Oulu-i rendőrség egy útmutató videót tett közzé: Mi a teendő akkor, ha meg akarnak erőszakolni? 

A paprika spray Svédországhoz és Dániához hasonlóan, Finnországban is bünteti a törvény. A svédeknél akár 6 hónap börtön is járhat a használatáért. Még akkor is komoly pénzbüntetésre számíthat az ember, ha önvédelemből használja a sprayt. 

A közelmúltban egy 17 éves dán lányt akartak megerőszakolni, mikor a tinilány elővette a paprika sprayt és lefújta támadóját. Az illegális használatért most pénzbüntetést kell fizetnie. 

A 200 ezer fős Oulu rendőrség három lépésben vázolta az önvédelem lehetőségeit. Elsőként a "Nem, kérleg hagyj!" mondat elmondásával együtt járó kézfeltartást tanácsolják. Második lépésben a támadó ellökését, két kézzel történő távoltartását, míg végső esetben a kezünk ügyébe kerülő táskával is védekezhetünk. 

Hasonlóan abszurd tanácsokat osztott a hölgyeknek a kölni polgármester is, miután szilveszter éjjel százával molesztálták a német nagyvárosokban a fiatal lányokat. A polgármester asszony tanácsa alapján egy karnyi távolság megtartásával megelőzhetőek az ilyen esetek. 

Az interneten megosztott felvétel villámgyorsan megmozgatta a közösségi oldalak felhasználóinak fantáziáját, akik a Star Wars erőit vélték felfedezni az önvédelmi tanácsok hátterében. 

atv.hu

További külföldi híreink