Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-24 20:50:00

Migrációs feszültség: tömegek vesztegelnek a határokon

Mintegy húszezer bevándorló rekedt Görögországban, miután a balkáni államok szigorították az ellenőrzést. A görög-macedón, a szerb-macedón és a szerb-horvát határon is tömegek vesztegelnek - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

Migrációs feszültség: tömegek vesztegelnek a határokon

Felidézték, hogy a görög-macedón átkelőnél a hétvége óta az afgánokat nem, csak a szíreket és irakiakat engedik tovább, azokat, akiknek fényképes személyazonosító okmányuk van. Az M1 tudósítója szerint Görögországban Szaloniki térségében a legsúlyosabb a helyzet. Ott a becslések szerint több mint hétezer migráns torlódott fel, de közvetlenül a görög-macedón határnál is legalább három és félezer migráns várakozik.

Az M1 híradójában elhangzott az is, hogy délelőtt mintegy nyolcszáz szír és iraki migránssal indult el egy vonat Macedónia felé, de azt rövid idő múlva feltartóztatták őket a macedón hatóságok. Napközben bevándorlók egy csoportja egy közép-görögországi autópályán akadályozta a forgalmat.

Idomeni: Flüchtlinge randalieren

#Idomeni: #Flüchtlinge randalieren Jesses Maria! Schon wieder das gleiche Grauen im Anmarsch.Angebliche Afghanen (die aussehen wie Uiguren oder Turkmenen, Mongolen o.ä. randalieren an der griechisch-mazedonischen Grenze. Dieses hochaggressive Potenzial mit ihrer Waffe "Kind am Zaun" ist wieder auf dem Weg zu uns. Normale Eltern würden ihre Kinder ganz nach hinten bringen! Man kann dieses orientalische Affentheater einfach nimmer sehen. Und die sollen hier dann auf einmal zivilisierte Umgangsformen haben? #Gauland hat Recht - Schluss mit emotionaler Erpressung mit Kindern wenn die meisten junge starke Männer sind. Laut Konvention sind sie in einem sicheren Land, also was soll das ?!Die Kanzlerin #Merkel hat mit der Öffnung der Grenzen die deutsche Verfassung gebrochen.Greece-Macedonia border ... Afghans who look like mongols.. are going crazy #Griechenland #Greece #Eidomeni #Macedonia #Mazedonien #Refugees #abmerkeln #Bundestag #ARD #ZDF #RTL #Wetter #JustinBieber

Közzétette: Pegida BW - Bodensee – 2016. február 24.

A macedón-szerb átkelőnél is mintegy ezren vesztegelnek, többségében afgánok, de több száz szíriai és iraki is van köztük.

Mindemellett a szerb-horvát határon is egyre feszültebb a helyzet - hangzott el az M1-en. Mint a tudósító elmondta: itt szerdán napközben tüntettek is a migránsok, akik napok óta várnak, hogy továbbutazhassanak Nyugat-Európa felé.

atv.hu / MTI

További külföldi híreink