Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-22 12:43:00

Merénylet: sokkal többen haltak meg Damaszkuszban, mint mondták

Az eddigi információkkal szemben nem valamivel több mint hatvan, hanem legalább százhúsz ember halt meg abban a vasárnapi merényletben, melynek elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett - jelentette hétfőn az Emberi Jogok Szíria Megfigyelőközpontja (OSDH).

Merénylet: sokkal többen haltak meg Damaszkuszban, mint mondták

Az áldozatok közül legalább kilencven civil volt - tudatta az OSDH. A szíriai polgárháború 2011-es kirobbanása óta nem volt ennyi halálos áldozatot követelő terrortámadás az országban.
    
Vasárnap délután négy pokolgép robbant Damaszkusz központjától mintegy tíz kilométerre délre. Kettőt autóba rejtettek, kettőt pedig öngyilkos merénylő hozott működésbe abban a városrészben, ahol a síiták számára kiemelt jelentőségű Szajída Zejnab mecset található. A hagyomány szerint ott nyugszik Mohamed próféta unokája.

    
Szíriában eddig a legvéresebb terrortámadást az al-Kaidával szövetséges An-Nuszra Front hajtotta végre: 2012 májusában 112 emberrel végeztek egy kettős öngyilkos merényletben Damaszkuszban. A konfliktusban a legtöbb öngyilkos merényletet az Iszlám Állam és az An-Nuszra követte el.

    
A szíriai konfliktusban eddig legalább 260 ezer ember veszítette életét, és több mint tízmillióan váltak földönfutóvá.

atv.hu / MTI

További külföldi híreink