Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-18 16:37:00

Támadás a stockholmi török kulturális egyesület ellen

Hatalmas robbanás rázta meg szerda éjszaka a svéd fővárost. A stockholmi török kulturális egyesület székháza elleni támadás következtében az épület teljesen összeomlott - jelentette a helyi média.

Támadás a stockholmi török kulturális egyesület ellen
A felrobbantott iroda a török kulturális egyesület irodájában. (Fotó: Reuters)

Az eseményről részletesen a brit Mirror online portál számolt be. A robbanás szerda este, valamibel fél tíz után történt, és az egyesület vezetője szerint az épület teljesen használhatatlanná vált. Hozzátette ugyanakkor, hogy az épületben a robbanás idején senki nem tartózkodott, tekintettel arra, hogy a munkaidő este hét órakor véget ért.


Az egyesület elnöke, Mehmet Kayhan elmondta azt is, hogy nem biztos abban, hogy a történtekkor valóban üres  lett volna az épület.

A stockholmi rendőrség illetékese, Sven-Erik Olsson hangsúlyozta, mikor a hatóságok képviselői kiértek a helyszínre, azt látták, hogy az épület füstöl és az ablakok üvegei teljesen kitörtek.

a kitört ablakok. (fotó: reuters)A kitört ablakok. (Fotó: Reuters)
A helyszínen még most is zajlanak a szakértői vizsgálatok, mert a rendőrség egyelőre nem tudja, kik álhatnak a robbantás mögött, illetve keresik az esetleges összefüggést a szintén kedd este történt ankarai merénylettel is.


A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy senkit nem találtak az épületen belül, és a támadásban senki nem sérült meg. Hozzátette, az esettel kapcsolatban még senkit nem tartóztattak le, és egyelőre ismeretlen tettes vagy tettesek ellen nyomoznak.

Amint arról az atv.hu is részletesen beszámolt, kedd este a török fővárosban támadás ért öt, katonákat szállító buszokat. A robbantásban eddig huszonegyen haltak meg, és további hatvanegy ember sérült meg.

atv.hu

További külföldi híreink