Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-18 13:03:00

Botrány Oxfordban: zsidógyűlölők és terrorszimpatizánsok az elitklubban

Lemondott az Oxfordi Egyetem Munkáspárti Klubjának egyik vezetője, mert elege lett a baloldali elit keltetőjének számító csoport Izrael-, és zsidógyűlöletéből.

Botrány Oxfordban: zsidógyűlölők és terrorszimpatizánsok az elitklubban

Alex Chalmers azt követően mondott le vezető tisztjéről, miután a klub úgy döntött: megrendezi az Izraeli Apartheid Hetét. A diák a lemondó nyilatkozatában kitért arra, hogy a klubtagoknak "valami bajuk van a zsidókkal" és rendszeresen rokonszenveznek a Hamasz-féle terrorszervezetekkel. 

A klub vezető személyiségei gyakran a Ku Klux Klan által kedvelt "ció" pejoratív kifejezéssel illeti a zsidókat és rendszeresen szolidaritásukat fejezik ki a Hamasz felé, rokonszenvezve annak terrorista műveleteivel.

alex chalmersAlex Chalmers

Az Izraeli Apertheid Hetét szervező klubtag már többször is szervezett antiszemita előadókkal való beszélgetéseket az egyetemen, személyesen is rendszeresen zaklatja a zsidó diákokat.

Labour Students, a Munkáspárt országos diákmozgalma közleményében ítélte el az antiszemitizmust és jelezte, komolyan veszi a jelenséget. Az egyetem vezetése szintén közleményben ítélt el mindenfajta zaklatást és bántalmazást és arra buzdította a diákokat, hogy jelentsék az egyetem illetékeseinek, ha ilyesmit tapasztalnak - számolt be a Szombat.org.

atv.hu

További külföldi híreink