Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-17 20:29:00

Carter: Az oroszok csak még több gondot okoznak a Közel-Keleten

Ashton Carter, az Egyesült Államok védelmi minisztere Oroszország szíriai szerepvállalását elemezve arra az álláspontra helyezkedett, hogy az oroszok és az irániak is csak rontják a helyzetet a térségben.

Carter: Az oroszok csak még több gondot okoznak a Közel-Keleten
Ashton Carter védelmi miniszter

A Pentagon első embere a CBS televízió szerda reggeli műsorában úgy fogalmazott: "Nagyon őszintén megmondtam tengerentúli partnereinknek, hogy nem kellenek potyautasok. Mi leszünk a győztes oldalon, és emlékezni fogunk arra, hogy ki járult hozzá ehhez a győzelemhez és ki nem. Mi nem kérünk szívességet senkitől és nem teszünk szívességet senkinek, de mindenkinek a saját hosszú távú érdekei szerint kell cselekednie".

Carter szerint az oroszok és az irániak csak még több gondot okoznak a térségben, de ez vissza fog ütni rájuk.

Az újságíró közbevetésére, miszerint most mindenki Oroszországra figyel, s az emberek azt gondolják, hogy Oroszország győzelemre áll Szíriában, a térségben kulcsfontosságú játékos, tehát az orosz stratégia működik, Carter miniszter  azzal a kijelentéssel válaszolt, hogy ez a stratégia meghosszabbítja a polgárháborút Szíriában. Ez pedig Oroszországnak sem érdeke - tette hozzá.

Az amerikai védelmi miniszter még hozzátette:

szerinte Vlagyimir Putyin azért erősíti Bassár el-Aszad szír elnököt, hogy így jobb pozícióból tudjon később tárgyalni.

"Az oroszok a kezdetektől fogva nem azt teszik, amit mondanak,  és nem azt  teszik, ami az érdekük lenne az Iszlám Állam  terrorszervezet elleni harcban" - vélekedett az amerikai védelmi miniszter.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink