Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-10 21:37:00

Tömegsírt találtak a mexikói hatóságok egy farmon

Több száz emberi maradványt és apró csontokat találtak a mexikói hatóságok egy farmon Veracruz szövetségi államban - közölte szerdán Luis Ángel Bravo helyi főügyész.

Tömegsírt találtak a mexikói hatóságok egy farmon
Fotó: Reuters

A főügyész újságírók előtt rámutatott, hogy a hatóságok még nem végeztek a nyomok vizsgálatával, ezért egyenlőre nehéz megmondani hány emberhez tartoznak a maradványok. Feltehetően azonban mindannyian a veracruzi bűnszervezetek áldozatai lehetnek, illetve köztük lehet kettő abból az öt fiatalból is, akik az idén január 11-én tűntek el Tierra Blancában - mondta Bravo.

A tömegsír az El Limón nevű farm, amely Tlalixcoyan község mellett fekszik a kelet-mexikói szövetségi államban.

"Nyilvánvaló, hogy ezt a helyet nemcsak arra használták, hogy megöljék és elégessék az embereket, hanem arra is, hogy teljesen megsemmisítsék a tetemeket"

- idézi Bravo szavait az El Universal nevű mexikói lap.

Tavaly augusztusban a hatóságok több mint 31 ezer emberi maradványt tártak fel az észak-mexikói Nuevo León szövetségi állam egyik farmján. A nyomozók megállapításai szerint a maradványok olyan embereké, akiket mexikói drogkartellek hurcoltak el korábban. Szeptemberben pedig a nyugati Jalisco szövetségi állam egyik farmján lelték annak nyomát, hogy bűnözők savban oldották fel áldozataik tetemeit.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink