Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-02-04 09:44:00

Újra feltűnt a magyar zászló az Iszlám Állam videójában

Újabb videót tett közzé az Iszlám Állam, amelynek a képsorain pár másodpercre a magyar zászló is feltűnik. A felvételen egy atwerpeni belga férfi az Európának és a nyugati világnak címzett fenyegetések mellett a kalifátusban zajló mindennapokat igyekszik reklámozni eddig talán soha nem látott módon.

Újra feltűnt a magyar zászló az Iszlám Állam videójában

A belga hatóságok által jól ismert antwerpeni fiatalembert azonosítottak az Iszlám Állam terrorszervezet legújabb nyilvánosságra került fenyegető videóüzenetében - jelentette a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap szerdán.

A felvételen egy pár másodperc erejéig a magyar zászló is feltűnik.

A 28 éves férfi így fenyegetett: 

"ha nem hagytok békén minket, soha többé nem alszotok békében."

A klip elején az Iszlám Állam a párizsi merényletsorozat képeit vetítve megfenyegeti Franciaországot, Oroszországot és az Egyesült Államokat is. 

A fenyegetéseket követően a holland nyelvű üzenetben felszólítják a nyugaton élő muszlimokat, hogy utazzanak az Iszlám Állam területére. A propaganda videóban a kalifátuson belüli életet igyekeznek reklámozni, játszó kisgyermekeket, halászó és búvárkodó muszlimokat bemutatva.

A videóban a belga férfi egy csónakban evezve próbálja vonzóként bemutatni az Iszlám Államon belüli életet. 

Az Abu Shahid al-Belgiki néven emlegetett, katonaruhába öltözött férfi később arról beszélt, hogy a saría (iszlám jog) szabadságában élnek a világ minden tájáról összegyűlt harcosok, akik között nincs a nyugati világban tapasztalt rasszizmus.

atv.hu

További külföldi híreink