Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-31 18:03:00

Lelőtték azt a férfit, aki a tanzániai hatóságokat segítette

Vadorzók lelőttek egy brit pilótát, aki helikopterről segítette a tanzániai hatóságokat az illegális elefántvadászat elleni küzdelemben.

A hatóságok letartóztattak három gyanúsítottat és hajtóvadászatot indítottak bűntársaik után. 

A lelőtt pilóta, a 37 éves Roger Gower helikopterről segítette a hatóságokat pénteken egy orvvadászat-ellenes hadműveletben a Serengeti Nemzeti Park szélén fekvő Masma rezervátumban, amikor vadorzók AK-47-es gépkarabéllyal tüzet nyitottak járművére. 

A pilótát halálos lövés érte, gépe lezuhant, társának, egy dél-afrikai szafarivezetőnek azonban sikerült élve kimenekülnie a lelőtt helikopterből, és ő kisebb sérülésekkel megúszta a támadást. 

A hatóságok elfogtak három gyanúsítottat, és megtalálták három leölt elefánt tetemét - jelentette be vasárnap Jumanne Maghembe tanzániai idegenforgalmi és természeti erőforrás miniszter. 

A miniszter azt ígérte, hogy hamarosan rács mögé kerül a banda többi tagja is, és hogy lankadatlan erővel folytatják a háborút az orvvadászat ellen. A vadorzóbandák egy része modern fegyverzettel van felszerelve. 

A szafariturizmustól nagy mértékben függő Tanzániában a 2009-es 110 ezerről 2014-ben 43 ezerre csökkent az elefántok száma.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink