Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-28 17:51:00

Veszélyben a gyerekek? Fegyverest fogtak a francia Disneylandnél

Fegyveres férfit fogtak el csütörtök délután a Párizs közelében lévő Euro Disney szórakoztató park mellett egy szállodában - jelentette a francia média rendőrségi forrásra hivatkozva.

Veszélyben a gyerekek? Fegyverest fogtak a francia Disneylandnél
A Párizs közelében lévő Euro Disney (Fotó: Reuters)

A papírjai szerint 28 éves, párizsi lakos férfinál két pisztoly volt elrejtve egy csomagban, az egyik egy automata lőfegyver - írja a BBC.

A New York szállóban foglalt szobája volt. A bejelentkezésekor

észlelték a fémdetektorok a fegyvereket, és találtak nála egy doboz töltényt és egy Koránt is.

A hotel biztonsági személyzete feltartóztatta, és kihívta a rendőrséget. Elfogásakor nem tanúsított ellenállást. A járműve körül biztonsági övezetet jelöltek ki. A kíséretében lévő fiatal nőt ugyancsak őrizetbe vették kihallgatás céljából, ám nála nem találtak fegyvert.

A körülményt közelről ismerő rendőrségi forrás azt nyilatkozta, hogy a nyomozás során egyelőre még nem merült fel a terrorizmus vétsége.

A gyanúsított pedig állítólag azt mondta kihallgatásakor, hogy a fegyver pusztán önvédelemre szolgált.

A történtek ellenére Disneyland vezetősége nem adott ki semmilyen közleményt és a park továbbra is nyitva tart - írják a francia hírportálok.

A párizsi Disneyland Európa egyik leglátogatottabb látványossága. 2014-ben például 10 millióan fordultak meg a szórakoztató parkban.

Franciaországban immár hónapok óta rendkívüli állapot van a november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő merénylet sorozat miatt.

atv.hu

További külföldi híreink