Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-27 11:01:00

Meg akarták erőszakolni, elővette a paprikaspray-t - őt büntették meg

Hatalmas indulatokat váltott ki Dániában annak a tinédzser lánynak az esete, aki paprikaspray-vel védte meg magát, amikor megpróbálták megerőszakolni.

Meg akarták erőszakolni, elővette a paprikaspray-t - őt büntették meg
Sonderborg, a festői dán város

A 17 éves dán lány pénzbüntetést kapott, miután paprikaspray-vel riasztotta el az őt megerőszakolni akaró támadóját. A férfinak, aki földre lökte a lányt és megpróbálta lehámozni róla a ruháit, egyelőre semmilyen eljárással nem kell szembenéznie. 

Az incidens múlt hét szerda este 10 órakor történt Sonderborg városának központjában. A tinédzser lány elmondta a rendőrségnek, hogy egy angolul beszélő férfi a földre kényszerítette és megpróbálta kigombolni a nadrágját, majd lehúzni azt. 

A lány úgy tűnik meg tudta védeni magát, egy paprikaspray-t vett a kezébe és lefújta vele a támadóját. A férfi elmenekült a helyszínről, nem tettek ellene feljelentést. A lánynak azonban fizetnie kell. 

ebben az utcában történt a támadásEbben az utcában történt a támadás

A helyi rendőrség szóvivője, Knud Kirsten elmondta a TV Syd-nek, "illegális a paprikaspray birtoklása és használata, amiért valószínűleg pénzbüntetést kell fizetnie." A büntetés mértéke valószínnűleg 500 dán korona, azaz 21 ezer forint lesz. 

Az egészen abszurd ítélet kiváltotta a nép haragját a közösségi oldalakon. "Egészen szörnyű és rossz a dán rendszer. Az önvédelem az egy emberi jog" - írta az egyik felhasználó. "Talán a támadó kompenzációt is kérhetne... Megőrültek az emberek Dániában?" - fakadt ki egy másik kommentelő. 

dániában tilos a paprika spray használataDániában tilos a paprika spray használata

Az egyik dán bulvárújság azt írja, a rendőrség még vizsgálja, hogy vajon az esetnek köze lehet-e a "helyi menedékkérőkkel kapcsolatos problémákhoz, akik más lányokat támadtak meg."

Az egyik helyi éjszakai klub tulajdonosa elmondta, egy korábbi katonai bázist alakítottak át menekültszállássá. Azóta rendszeresek a szexuális bántalmazások. 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink