Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-27 11:46:00

Felix Baumgartner: Orbán Viktor Nobel-békedíjat érdemel!

A népszerű osztrák ejtőernyős Felix Baumgartner kiakadt az ország vezetőire, miután a menekültválságban "idióta" döntéseket hoztak. Azt mondja, Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nobel-békedíjat érdemelne.

Felix Baumgartner: Orbán Viktor Nobel-békedíjat érdemel!

Facebook bejegyzésében Baumgartner azt írja: "Egy olyan országban, ahol az engedély nélküli horgáaszat miatt bíróság elé állítanak, de a határokon útlevél nélkül léphetnek át az emberek - idióták kormányoznak."

A legtöbb kommentelő dicsérte a kiállását a menekültkérdésben, míg mások rasszizmussal vádolták meg az osztrák ejtőernyőst. 

Felix Baumgartner akkor vált világhírűvé, amikor egy hélium léggömbből kiugrott a sztratoszférában és 39 ezer métert ereszkedett a földig. Ezzel ő lett az első ember, aki ilyen magasságból vállalta az ejtőernyős ugrást. 

Baumgartner a kritikusainak írt válaszában kifejtette ellenérzését a Nobel-békedíj Obamának való odaítélése kapcsán is. Az osztrák ejtőernyős szerint nem olyannak kellene adni a díjat, aki civileket gyilkol a dróntámadásaival, hanem például Orbán Viktornak, aki "helyesen cselekszik és megvédi az országát."

heinz-chritian stracheHeinz-Chritian Strache

A Szabadság Párt vezetője, Heinz-Chritian Strache így kommentálta Baumgartner megjegyzését: "A kijelentéséhez nincs mit hozzáfűzni. Fején találta a szöget."

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink